2021 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Seimo narys prisipažino .......

 

 Pasak  mūsų žiniasklaidos JAV sankcijų „Belaruskalij“ vykdymas sukėlė  subruzdimą mūsų valdžioje.

 Rašoma apie galimą kelių ministrų ir dargi Premjerės atsistatydinimą.

 Priežastis – tebevykstantis kalio trąšų iš Baltarusijos tranzitas per Lietuvą.

 Tuo tarpu lrytas.lt rašo, kad Baltarusijos „Belaruskalij“ trąšas Klaipėdos uoste kraunančios bendrovės Birių krovinių terminalas  vadovas sako neįsivaizduojantis situacijos, kad baltarusiškos trąšos nustos važiuoti per Lietuvą ir Klaipėdos uostą, nes sankcijos netaikomos tranzito schemoje dalyvaujančioms Lietuvos įmonėms.

 Jo teigimu tik  negalima pažeisti nė vienos iš trijų sąlygų: neatsiskaitinėti  JAV doleriais, sandoryje nedalyvauja JAV juridinis asmuo ir jei nedirbama JAV teritorijoje.

Panašios sankcijų sąlygos aptinkamos ir užsienio žiniasklaidoje.

 Kaip yra iš tikro galima įsitikinti tik susipažinus tik su oficialia sankcijų nustatymo versija.

 Taigi galima tiktai ramiai laukti kas bus.

 Na o prisiminus kaip mūsų valdžia  pritaikė sankciją sergančius vaikus gydančiai Baltarusijos sanatorijai  Druskininkuose, galima ir patikėti terminalo vadovu.

     O svarbiausia tai kad per LRT radiją Seimo Užsienio komiteto pirmininkas, jeigu tikėti tuo, ką jis pareiškė, iš esmės prisipažino esąs JAV  įtakos agentas.

  Jis pareiškė, kad į jį kreipėsi du JAV ambasados darbuotojai  ir pateikė informaciją, kad jiems žinomi  asmenys, kurie stabdo sankcijas „Belaruskalij“,  ir prašė jo pagalbos.

 Na o Komiteto pirmininkas pareiškė, kad jei jis bus pakeistas, tai kreipsis į JAV ambasadą prašydamas tiems asmenims taikyti sankcijas.

 Betgi iš esmės sankcijos „Belaruskalij“ yra sankcijos  Lietuvos geležinkeliams ir  Klaipėdos uostui ir  sumoje yra akivaizdu, kad jį stengiamasi sužlugdyti, kaip ir Lietuvos laivininkystę.

 Tai kitaip, kaip ardomąja veikla prieš Lietuvą,  pavadinti neišeina.

 Kaip ten bebūtų, toks Seimo nario elgesys turi būti ištirtas ir atitinkamai įvertintas.

 Na o  kad jis po tokio pareiškimo  nebegali vadovauti jokiam Seimo komitetui ar Komisijai, tai savaime suprantama, kaip ir tai, kad jis, blaiviai mąstant,  vargu ar gali toliau  būti Seimo nariu.

 Iš kitos pusės, jei  tikėti Seimo nariu, Lietuvoje sėkmingai veikia ne tik Rusijos, bet ir JAV žvalgybos.

 

Ir iš čia klausimas –  O ką gi veikia mūsų žvalgybos institucijos ??

.

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą