2021 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Nors ir ES kariuomenės neturi, bet galių padėti Putinui pakanka ......

 

 Kada Lietuvos verslininkai negali išmuitinti prekių Kinijoje, nes pastaroji nuo gruodžio išbraukė Lietuvą iš šios šalies muitinės sistemos, kada Kinija nebederina naujų lietuviško maisto eksporto leidimų, kada tiesioginiai krovininiai traukiniai iš Kinijos į Lietuvą – dalis vadinamojo „naujojo šilko kelio į Europą“ – dėl įtemptos politinės situacijos tarp šalių  yra atšaukti,  kada mūsų šalies vadovas tyli, Lukašenka džiūgauja pasirašęs direktyvą Nr. 99 dėl dvišalių santykių su Kinija vystymo.

O ką daro Putinas regėdamas taip  daromą žalą mūsų valstybei ??

Kas paneigs, kad galvoja kaip čia geriau paskatinus ar tai penktąją koloną, ar tai Rusijai naudingus idiotus už  taip vykdomą   ardomąją veiklą, nukreiptą prieš mūsų valstybę. .....

Jis yra šioje vietoje ramus, „kaip belgas“, nes mūsų šalyje pilietinė visuomenė labai ir labai silpna, nacionalinis transliuotojas, kaip ir visa žiniasklaida yra nešvarios politikos nešvarus įrankis ....................

O poryt JAV ir Rusijos prezidentai bendraus nuotoliniu būdu.

Neabejotinai apsvarstys įtemptą  padėtį Rusijos – Ukrainos pasienyje.

Neabejotinai padėties šeimininkas yra Putinas.

Štai JAV žiniasklaida pranašauja, kad Rusija puls Ukrainą kitų metų pradžioje.

Dargi pateikia atitinkamą žemėlapį.

 Kad panašūs žemėlapiai egzistuoja, nieko nuostabaus – ką gi dar veikti Rusijos generaliniam štabui.

Ar Rusija puls Ukrainą, kas žino, o  tikimybė, kaip sakoma, ne nulinė.

Geras klausimas –kodėl gi su Putinu nesidera ES, NATO.

Na NATO tai akivaizdus gyvas lavonas.

O ES ???

Tai, kaip Putinas sako, ne valstybė, nes neturi savo Kariuomenės.

Tas tai taip, nors ir  ES  kariuomenės neturi, bet galių padėti Putinui pakanka.

Jeigu anksčiau Lukašenka laviravo tarp ES ir Rusijos, tai ES dėka Baltarusija tapo visiškai priklausoma nuo Rusijos, pripažino Krymo aneksiją, integravosi į Rusijos karinę struktūrą.

Taigi dabar ir šiaurinė Ukrainos siena tapo nebesaugi.

O  nuo Baltarusijos sienos  iki Kijevo nebetoli .......

Akivaizdu, kad taip vadinami Minsko susitarimai yra Ukrainos valstybės išdavystė, ir Ukraina savo valia nesutiks su tuo.

Ir ne nulinė tikimybė, kad Badenas sutiks su „taikdariškos“ Rusijos kariuomenės įvedimu į tas dvi separatistines Ukrainos sritis, jeigu kiltų karinis konfliktas tarp jų ir Ukrainos. 

Kaip kad buvo Pietų Osetijoje ir Abchazijoje, kurios buvo tokiu būdu atiduotos Rusijai už nesipriešinimą Serbijos bombardavimui 1999 metais.

Beje situacija Ukrainoje labai jau  panaši į situaciją Gruzijoje prieš karą su Rusija: nuolatinės provokacijos su žmonių aukomis  pasienyje iš separatistų pusės.

Tikslas – išprovokuoti Ukrainą kariniams veiksmams.

o toliau kad ir kaip su P. Osetija ir Abchazija – atviras  „taikdariškos“ Rusijos kariuomenės įvedimas, Ukrainos įsipareigojimas nesiimti karinių veiksmų prieš separatistines Donecko ir Lugansko sritis.

Taigi palaukime ir eilinį kartą pamatysime ir įsitikinsime, kad, kaip sakoma, savi marškiniai arčiau savo kūno ...

 

 

/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą