2021 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Vyriausybė vienas iš Lietuvos UAB-ų ...

 


Taigi įvyko, kas ir turėjo įvykti  – Vyriausybė tęs darbą ta pačia sudėtimi.

Jeigu viešai pripažįstama, kad JAV sankcijos Belaruskalij  neįpareigoja kitų šalių jas taikyti jeigu ES svarstė ir nepalaikė sankcijų Belaruskalij, jeigu nepadaryta didžiulė žala Lietuvos ekonomikai, jeigu nėra teisės aktų kaip taikyti kitų šalių ekonomines sankcijas –tai, blaiviai mąstant, kame gi šio, taip sakant skandalo problema, kurią sukėlė žiniasklaida, veikianti kaip Remarko romano veikėja geležinė kumelė ...

  Premjere savo sprendimą tęsti darbą tapačia Vyriausybės sudėtimi aiškino sekančiai:

Pradėjusi darbą Vyriausybė kėlė sau reikalavimus vengti šešėlių, kuriuos politinei valdžiai gali mesti korupcija, nepotizmas, interesų painiojimas, o priimant sprendimus kliautis viešojo intereso pirmenybe ir liberalios demokratijos vertybėmis.

 Visgi, ne viskas pavyko taip, kaip norėtųsi ir ne visais atvejais sugebėjome užtikrinti greitą ir vienareikšmišką priimtų ir būsimų sprendimų paaiškinimą.

 Tokia situacija susiklostė ir neseniai, kai dėl skirtingų ES ir JAV sprendimų „Belkalij“ gaminamų trąšų atžvilgiu kilo klausimai dėl valstybės kontroliuojamos įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ galimybės toliau teikti šiai įmonei transportavimo paslaugas.

Visų pirma dėl liberalios demokratijos:

„Kai kurių autorių teigimu, liberali demokratija nėra nei liberali, nei demokratija. Jie teigia, kad „liberali demokratija“ negerbia daugumos taisyklės (išskyrus tuos atvejus, kai renkami atstovai) ir kad jos „liberalumas“ apribotas konstitucijos ir precedentų (Jungtinėje Karalystėje), kuriuos nustatė ankstesnės kartos. Jų teigimu, atimant iš piliečių teisę balsuoti visais klausimais (ypač tokiais kaip karo paskelbimas, konstitucijos pakeitimai) „liberali demokratija“ paverčiama oligarchijos forma.“ – taip aiškina Vikipedija.

O jeigu Lietuvoje nėra demokratijos (nėra vietos savivaldos) tai  kas gi kitas yra sprendimas blokuoti Belaruskalij ir tuo pačiu daryti didžiulę žalą Lietuvos ūkiui neatsiklausus Lietuvos žmonių, jeigu  ne oligarchijos forma ?

Taigi Vyriausybė kėlė sau reikalavimus  priimant sprendimus kliautis viešojo intereso pirmenybe.

Jeigu taip, tai kodėl net nėra užuominų kokius didžiulius nuostolius neštų sankcijų Belaruskalij trąšų tranzitui per Lietuvą taikymas?

O tai ne tik viešasis interesas, tai Valstybės interesas.

Aplamai iš Premjerės pareiškimo galima spręsti, kad Vyriausybė save suvokia kaip vieną iš  UAB-ų ....., o ne kaip Lietuvos vyriausybę, kurios paskirtis ginti Valstybės interesą.

Tada ir klausimas –Kas valdo šio UAB-o akcijų kontrolinį paketą ?

Ir kas paneigs, kad tai anūko senelis su berete ??

Štai opozicija siūlo steigti  laikinąją tyrimo komisiją, siekiant išaiškinti visas susidariusios situacijos aplinkybes.

Valstiečių atstovas  A. Veryga aiškina: Opozicijos tikslas yra išsiaiškinti, kas priiminėjo sprendimus, ar tai buvo daroma su ministrų žinia, kaip ten vyko derinimai dėl įvairių finansinių atsiskaitymų, avansų“.

Iš ko galima spręsti, kad  šiai opozicijai rūpi  ne Valstybės interesas, o tiktai noras pasireikšminti ...

Ko gero Seime iš opozicijos tiktai vienas socdemas G. Paluckas nebijo viešai išsakyti akivaizdžią tiesą, kad sankcijos  Baltarusijai tikslo nepasieks, o tik padarytų žalą Lietuvos ūkiui.

Betgi argi kitai  Seimo opozicijai tai rūpi, nes kas paneigs, kad ji turi akcijų Vyriausybės                                                                                                               UAB – e ...

.....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą