2020 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Ko nerašo mūsų "nepriklausoma" žiniasklaida apie Balarusiją ...



Lukašenka apie privatizavimą: kaip mes galime parduoti valstybines gamyklas, kurias pastatė mūsų tėvai?

Data: 2020-05-30 Autorius: bukimevieningi.ltbukimevieningi.lt 1

 

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kalbėdamas su Minsko traktorių gamyklos darbuotojais, priminė apie savo poziciją dėl valstybinio turto pardavimo

Lukašenka sako, kad jam žinomi gražūs lozungai, kai už valstybės parduotą turtą gautus pinigus panaudoja reformoms. Skamba gražiai, sako Lukašenka, bet greičiausiai tai būna, kai gautus pinigus pasidalina ir jie nusėda kažkieno kišenėse.

Lukašenka priminė, kad jis vadovaujasi savo mamos mokymu, kad tai kas ne tavo, neturi teisės parduoti. Jis teigė, kad kol jis bus prezidentu, valstybinių įmonių nepardavinės, o darbuotojams priminė, kad Minsko Traktorių gamykla yra Baltarusijos brendas, kurį žino visame pasaulyje. Todėl, jis pasakė, kad būtina išlaikyti kokybę, nes pasaulyje konkurencija yra milžiniška.

Aleksandras Lukašenka užsiminė apie koronavirusą ir pramones stabdymą pandemijos laikotarpiu

Jis pabrėžė, jeigu jis būtų pasielgęs kaip vakarai ir įvedęs apribojimus, valstybė būtų patyrusi milžiniškus nuostolius, o atsigavimui būtų reikėje gauti iš kažkur pinigų. 


Iš JAV, Kinijos ar Rusijos, sako Lukašenka. Bet už tai jie prašytų dalies gamyklų akcijų, todėl dar kartą Baltarusijos vadovas patvirtino, kad yra nepriklausoma ir laisva šalis, kuri savo sprendimus priima pati.

Minsko traktorių gamykloje Lukašenka užsiminė ir apie vykusius mitingus, į kuriuos iš kitų miestų naujais visureigiais buvo suvežti provokatoriai ir darė provokacijas prieš ką tik pradėjusius dirbti milicijos pareigūnus.

Žinoma, kad tai yra vakarų darbas, kuris Baltarusija stumia į Vakarų glėbį ir ragina atsisakyti draugystės su Rusija. 


Todėl, Baltarusijos vadovui išties yra nelengva laviruoti tarp Rusijos ir Vakarų, kurie kaip šakalai, pasitaikius momentui „smeigs peilį“ į nugarą.

Belta.by inf

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą