2020 m. gegužės 31 d., sekmadienis

FNTT žino, bet nieko nedaro ....




 Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius   ketvirtadienį buvo iškviestas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos   būstinę ir apklaustas kaip specialusis liudytojas

Specialusis liudytojas, kitaip nei liudytojas, duoda parodymus ne apie kito asmens galimai padarytą nusikalstamą veiką, tačiau apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Tai reiškia, kad tokiu atveju, kai asmuo yra apklausiamas specialiuoju liudytoju ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra duomenų, kurie sudaro aplinkybę manyti, kad atitinkamas asmuo galimai galėjo įvykdyti nusikalstamą veiką, bet tų duomenų visetas nėra pakankamas, kad būtų sudaryta objektyvi galimybė šį asmenį pripažinti įtariamuoju, dėl ko jam yra suteikiamas specialiojo liudytojo statusas.

Jei ikiteisminio tyrimo metu paaiškėja naujų, svarbių, specialųjį liudytoją kaltinančių duomenų, specialusis liudytojas gali įgyti įtariamojo statusą.

FNTT teigia pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, taip pat dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.

Kaip sakoma, FNTT žino, ką daro ....

Tačiau ar viską daro, ką žino ..... čia jau tikrai verta suabejoti...

FNTT žino, kad Vilniaus šilumos tiekėjas karšto vandens tiekimo veiklos nevykdo, tačiau mokestį už tai taiko ir per metus ekspertų paskaičiavimu iš  tos, nevykdomos, veiklos susižeria kelis milijonus eurų iš vilniečių šilumos vartotojų kišenės.

Tai vadinama Valstybiniu reketu.

O šio reketo procedūra sekanti:

  1. 1.    Šilumos tiekėjas parengia Valstybinio reketo projektą ir teikia jį savivaldybei ir Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai.
  2. 2.    Savivaldybė Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai teikia savo pastabas.
  3. 3.    Valstybinė energetikos reguliavimo taryba nustato Valstybinio reketo kainą.

Savaime suprantama, kad šilumos tiekėjas yra savivaldybės valdomas ir jeigu tiktai pastaroji panorėtų, Valstybinis reketas  Vilniaus mieste baigtųsi.

Betgi yra, kaip yra – Vilniaus šilumos tiekėjas tvirtina, kad Valstybinio reketo projektą savivaldybei pateikė – savivaldybė ginasi, kad jo negavo ...

Taigi taip iš savivaldybės,tiksliau jos administracijos, malonės Valstybinis reketas toliau klesti ...

Blaiviai mąstant Vilniaus savivaldybės administracijos piktnaudžiavimas  ne galimas, o akivaizdus ir nepaneigiamas.

Tiktai kažkodėl tai FNTT atitinkamos veikos nesijaučia.

Gal todėl, kad švaistomos Vilniaus gyventojų, o ne savivaldybės lėšos ...., kaip ir dera Gerovės valstybei .....

,


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą