2019 m. kovo 16 d., šeštadienis

Ministras pirmininkas "ramus kaip belgas" ....

                                                             
  Kadangi  energetikos ministro patvirtintos Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės daugelyje vietų, o ypatingai tai, kas liečia centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimą, akivaizdžiai ir nepaneigiamai prasilenkia ir su Civilinio kodekso, ir su Šilumos ūkio įstatymo reikalavimais,  o ministerija jau eilę metų vengia jas pataisyti, pastaroji  buvo paprašyta informacijos, kas yra Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių rengėjas:
    Ø  ministerijos pasamdytas asmuo (nurodyti),
    Ø  ministerijos konkretūs darbuotojai (nurodyti jų pavardes).

 Į tai ministerija  atsakė:


   Blaiviai mąstant,  toks viceministro atsisakymas yra  labai jau įtartinas.  
 Vienkart jis leidžia manyti, kad Taisyklių parengimo procesas gali    atsiduoti korupcija, kadangi kai kurios Taisyklių nuostatos, akivaizdžiai prieštaraujančios Civilinio kodekso nuostatoms, yra naudojamos Valstybiniam reketui pridengti.

    Juo labiau, kad Šilumos taryba prie Energetikos ministerijos, kurios  funkcija   yra  spręsti   šilumos ūkio problemas,  iš esmės  yra neveiksni.

. Kad energetikos ministerijos šilumos sektorius iš esmės aktualių  problemų nesprendžia, o energetikos ministras prisipažino nevaldąs viceministro,  ministras pirmininkas yra ne kartą informuotas, tačiau jis tyli ir yra "ramus kaip belgas" ...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą