2018 m. sausio 17 d., trečiadienis

Kodėl prokuratūros pasitraukė į pogrindį....




Generalinė prokuratūra pranešė, kad  atsižvelgiant į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie atvejus, kai keli juridiniai asmenys galimai bendrai valdo didesnius nei teisės aktuose nustatyti  500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės plotus,   priimtas sprendimas inicijuoti tyrimą ginant viešąjį interesą.

 Jo metu  bus tikslinama dabar žinoma pradinė informacija, renkami dokumentai bei papildomi duomenys.

   Atlikus tyrimą ir įvertinus gautus duomenis  bus priimtas sprendimas, ar yra įstatyme nustatyti pagrindai kreiptis į teismą.

  Kas taip, tai taip, toks prokuratūros aktyvumas pagirtinas  ypač  tuo metu, kada Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas  jau kelios savaitės suka galvą, ką atsakyti į klausimą:

Kaip turi pasielgti prokuroras savo rankose turėdamas akivaizdų ir nepaneigiamą įrodymą, kad pažeidžiamas viešasis interesas.


   Tokiu būdu Generalinė prokuratūra pademonstravo, kad prokurorai gali imtis ginti viešąjį interesą ir savo iniciatyva apie jį sužinoję.

Betgi yra, kaip yra.  pagaliau lrytas.lt ir LNK informavo visuomenę apie tai, kad imamas mokestis už netiekiamą karštą vandenį.

O Buitinių vartotojų sąjungos žiniasklaidos priemonė https://krantai.blogspot.com/ jau senai, senai tiesiogiai informuoja visas prokuratūras (tame tarpe ir Generalinę ), kad vyksta „Valstybinis reketas“ – imamas mokestis už netiekiamą paslaugą.

Informuoja apie tai, kad tokiu būdu Vilniaus šilumos vartotojai kasmet apvagiami ~ 2,5 milijono eurų sumai.

Betgi yra, kaip yra – t.y. NIEKO NĖRA .......................

Tokiu būdu, nežiūrint to, kad „Valstybinis reketas“ vyksta visoje Lietuvoje kokie septyni metai,  visos prokuratūros,  kaip sakoma, šioje vietoje pasitraukė į pogrindį ....

Kodėl ??

Galima tiktai spėlioti.

Labai tikėtina, kad  tenai,  aukštai...aukštai,   yra nuspręsta Lietuvos valstybės šimtmetį  sutikti ir be vietinės savivaldos, ir vykstant „Valstybiniam reketui“ .....

Taip sakant nustebinti civilizuotą pasaulį, kad vienoje iš Europos Sąjungos valstybių  yra tai, ko nėra pvz. Rusijoje, Baltarusijoje ....


 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą