2017 m. gruodžio 9 d., šeštadienis

Konservatoriaus energetikos ministro inicijuotas "Valstybinis reketas" klesti ir bujoja, kaip Sosnovskio barščiai ...


Nepriklausomas energetikos ekspertas R. Zabarauskas paskaičiavo, kiek Vilniuje šilumos vartotojams kainuoja konservatorių energetikos ministro A. Sekmoko "Valstybinis reketas":

"Realiai gyventojai ruošia karštą vandenį patys jiems priklausančiais įrenginiais daugiabučių namų šilumos punktuose.
Faktiškai   patiriamos  tik kintamosios sąnaudos, kurios yra įtrauktos į kintamąją karšto vandens kainos dedamąją, - šilumos ir šalto geriamo vandens sąnaudos karštam vandeniui paruošti. 

Kadangi karšto vandens tiekimo realiai nėra, nėra ir sąnaudų, įskaičiuotų į pastoviąją karšto vandens kainos dedamąją. 

Tačiau gyventojai šias nesamas sąnaudas apmoka per karšto vandens kainą, atsiskaitydami už jų suvartotą karštą vandenį karšto vandens "tiekėjui", kuriuo, kaip taisyklė, yra šilumos tiekėjas.

                    Štai   Vilniuje karšto vandens kaina 2017 m. spalį  buvo 4.60 €/m3 (su 9% PVM)

Ją sudaro 2 dalys:
                      pastovioji dedamoji (su 9% PVM)   0.68 €/m3 ir
                      kintamoji dedamoji (su 9% PVM)   3.92 €/m3.
                     
     Apmokėdami už 1 m3 karšto vandens 4.60 €, daugiabučių, kuriuose faktiškai nėra karšto vandens tiekimo, gyventojai permoka už karštą vandenį jo kainos pastoviąją dalį 0.68 € arba 14.8% nuo visos kainos. "
--------------------------------------------------------------------------

 Suprantama, kad Seimo nariams, prokurorams, teisėjams, policijos komisarams, STT ir FNTT darbuotojams, ministrams, partijoms vadovaujantiems, verslininkams,  Kainų komisijos  ir kitų valstybės institucijų vadovams, žurnalistams ir t.t. tai yra nereikšminga suma.

Tačiau pensininkams, kitiems mažas pajamas gaunantiems, tai jau šis tas.

 Na o šilumos tiekėjams,  "Valstybinis reketas" -  pelnas iš nieko, iš nevykdomos veiklos,  tai tikra   konservatorių energetikos ministro Dievo dovana   (savaime suprantama ne be prezidentūros tylaus pritarimo..).

    Taigi prezidentė  gali ES šalių vadovams pasigirti, kad Lietuva vienintelė Europoje, kur nėra vietinės savivaldos, kur sėkmingai, kaip Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų Sosnovskio barščių plantacija


jau 7 metus klesti ir bujoja "Valstybinis reketas" ...

O kad bujoja, tai įrodymas Šiaulių šilumos tiekėjo  visiškai akivaizdžiai ir neteisėtai atlikta terminė daugiabučių namų karšto vandens sistemų "dezinfekcija", kurios efektas artimas NULIUI, o šilumos tiekėjo pelnas iš  į kanalizaciją išleisto karšto vandens garantuotas.


Taigi teks išbandyti Šiaulių apygardos prokuratūros ir Valstybinės energetikos Šiaulių skyriaus teisinę potenciją ir kompetenciją....prašant įvertinti tokias šilumos tiekėjo "ofenzyvas" ...
.


.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą