2016 m. liepos 22 d., penktadienis

Valdžios tikslas -liaudies mulkinimas




Sužinojęs, kad į Donaldas Trumpas tapo oficialiu Respublikonų partijos kandidatu į JAV prezidentus   A. Medalinskas, prezidentūros nuomonės neformalus skleidėjas (mūsų nuomone) parašė straipsnį „Susitaikykite su mintimi: Donaldas Trumpas gali tapti prezidentu“.

 Dargi neskaičius šio straipsnio, vadovaujantis sveiko proto logika, kyla klausimas – „Kodėl reikia susitaikyti su mintimi, kad D. Trampas gali tapti JAV prezidentu ???

Argi ištvirkėlio, Vietnamo karo dezertyro 


žmona yra geresnis kandidatas į JAV prezidentus ?? 


Perskaičius straipsnį akivaizdu, kad problema yra  D. Trampo pareikšimas, kad jis spręstų ar ginti Pabaltijo valstybes, tik išnagrinėjęs, ar šios  šalys įvykdė visus įsipareigojimus JAV  atžvilgiu.

Betgi vadovaujantis sveiko proto logika ir istorine praeitimi, yra visiškai akivaizdu, kad trečias pasaulinis karas dėl Pabaltijo valstybių tikrai nekils.

O jis nekils todėl, kad jeigu Rusija kokiu nors, kaip sakoma, delikačiu būdu pradėtų agresiją prieš Pabaltijo valstybes, nei JAV, nei NATO eiti į karinį konfliktą su Rusija neišdrįstų, kaip Vakarų valstybės neišdrįso parduoti ginklų Rusijos užpultai Ukrainai.

Taigi NATO sutartis yra tiek pat verta, kaip Budapešto memorandumas garantuoti Ukrainos sienų saugumą.

 Tai yra akivaizdu ir nepaneigiama.

Ir tą labai gerai supranta ir A.Medalinskas, ir prezidentūra.

Tai kame gi problema ???

Problema tame, kad valdžios tikslas yra liaudies mulkinimas bauginant Rusijos pavojumi.



  Todėl visų pirma klausimas - Kam yra naudinga skirti 2 % nuo bendrojo   vidaus produkto (BVP) ( o ne nuo biudžeto, kaip rašoma straipsnyje) krašto apsaugos reikmėms.

Atsakymas - Tai naudinga valdžiai, kadangi   krašto apsaugos sistema yra neabejotinai smarkiai korumpuota dėl savo uždarumo.

Jeigu jau  taip nepamatuotai  lėšos  buvo švaistomos statant Valdovų rūmus, SGD terminalą, tai kas gi dedasi uždaroje sistemoje, aiškinti neverta.

O tuo pat metu darbingi žmonės emigruoja, pensininkai skursta, kaimo gyventojų fizinis saugumas yra žemiau sveiko proto ribos ir t.t. ir pan.

Betgi tokia šalies situacija, kas paneigs, yra naudinga pvz. Rusijai ........

Argi kas patikės, kad to nesuvokia ponas A. Medalinskas ???

Tuo tarpu, vadovaujantis sveiko proto logika, mūsų šalies ginkluotė turi būti suderinta su NATO  kariuomenės ginkluote ir atitikti bendrus tikslus ir interesus.

O kaip dabar yra ??

Perkama arba pagal Rusijos licencijas gaminama ginkluotė, kuri populiari tik trečiosiose Azijos ir Afrikos šalyse, arba NATO šalių nurašyta, kaip haubicos iš Vokietijos.

Betgi akivaizdu ir nepaneigiama, kad tie  2% nuo BVP turi būti skirti tikslinės  krašto apsaugos programos, suderintos su NATO, vykdymui.

Betgi  kur gi ta programa ??

Beje o kiek gi procentų nuo BVP  krašto apsaugai skiria pvz. Vokietija ??

Tik  1,23 procento nuo BVP, ir tik praeitą mėnesį  Merkel   pareiškė,  kad reiktų skirti daugiau ...

    Vertinant radikalaus islamo pavojų tiek Vakarų valstybėms, tiek Rusijai,  tikėtina, kad bus sudaryta tokia pati  sąjunga su Rusija, kaip su Sovietų sąjunga kovoti su hitlerine Vokietija.

   Pradžia jau yra padaryta -  prieš porą metų JAV ir Rusijos spectarnybos pasirašė bendradarbiavimo sutartį kovoje su radikaliu islamu.

  Vadovaujantis sveiko proto logika ir akivaizdžiais, taip vadinamo „teroro“ pavydžiais Prancūzijoje, policininkų žudymu JAV, galima daryti išvadą, kad svetimose šalyse pralietas kraujas grįžta atgal.

Ne išimtis ir Lietuva – labai tikėtina, kad Afganistano okupacijos metu pralietas vietos gyventojų kraujas sugrįš į mūsų šalį.

Tokiu būdu realiausia šalies vidaus saugumui grėsmė yra taip vadinami „teroro aktai“, kuriuos reiktų vadinti „atpildo aktais.“

Todėl ir klausimas – Ar pasiruošusios saugumo struktūros tokiam atvejui, kada pvz.   pagrobiamas benzovežis ir su juo trenkiamasi pvz. į ištvirkėlių paradą Gedimino prospekte, o po to jis uždegamas.


Arba su pagrobtu benzovežiu trenkiamasi į Katedrą ir jis padegamas.

.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą