2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Jeigu ir toliau prezidentūra "valysis batus ......




Š. m. liepos 12 dieną premjeras pareiškė, kad   įvedus naujas elektrines Vilniuje ir Kaune, naudojančias kaip kurą buitines atliekas,  yra  galimybė šilumos kainas  sumažinti iki 25 proc..

  Atliekų, pasak jo, užtektų abiems elektrinėms. 
(Šilumos kainų sumažėjimą sąlygotų tai, kad ES parama neįskaitoma į šilumos kainą.)

O AB „Lietuvos energija“ informavo:

Vilniaus ir Kauno šilumos ūkio modernizavimo projektai yra valstybei svarbūs ekonominiai projektai, kurių įgyvendinimas leistų apie 30 proc., lyginant su 2013 m., sumažinti šilumos kainas didmiesčių gyventojams ir įmonėms.
 Šilumos ūkio modernizavimui reikalingos didelės investicijos – vertinama, kad jos gali siekti iki 1,8 mlrd. litų.
 Pusę šios sumos gali užtikrinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, likusią dalį investuotų projekto partneriai kartu su „Lietuvos energijos“ grupe, kuri yra sukaupusi didelę patirtį šilumos ir elektros gamybos veikloje ir yra finansiškai pajėgi vykdyti didelius investicinius projektus.

  Tuo tarpu šiomis dienomis aplinkos  ministras informavo, kad Europos komisija teigia, kad Kauno elektrinę Lietuva turėtų statyti savo lėšomis, kadangi pastačius Vilniaus elektrinę, kuriai bus suteikta ES parama, buitinių atliekų deginimo problema bus išspręsta.

  Pažymėtina, kad 51 proc. jau įkurtos bendros įmonės Kauno kogeneracinės jėgainės valdo „Lietuvos energija“, o 49 proc. – „Fortum Heat Lietuva“ .....!!!!

  Pažymėtina, kad tokie valstybinės reikšmės projektai jau kelinti metai vykdomi nesant patvirtintos energetikos strategijos ...!!!!

  Taigi nėra strategijos, į energetikos sritį veržiasi „Fortum Heat Lietuva“ – kai kurių informacijos šaltinių siejama su rusišku kapitalu .....

  Betgi energetiniai projektai be energetinės strategijos tai kas gi tai  yra jei ne nusikaltimas valstybei ???

 Ir kodėl taip yra, ir  kam tai naudinga !!!!! ???

 Kam jau kam, bet tiktai ne Lietuvos valstybei tai yra naudinga.

   O tuo pat metu prancūzų kapitalo įmonė aukščiausios valdžios lygiu ( pirmauja konservatoriai)  nuo pat jos atėjimo į Lietuvą pradžios yra  persekiojama nesiskaitant nei su priemonėmis, nei su elementariu padorumu,  ir pagaliau bus išvaryta iš Lietuvos.

Už ką ??

Už tai kad nedalija „kalakutų“ ( po 1 milijoną dolerių ...!!!).

Už tai kad taip pavyzdingai sutvarkė sostinės šilumos ūkį, kad Vilniaus centralizuoto šilumos tiekimo sistemos yra teigiamai  įvertintos pasauliniu lygiu ir nieko nenusileidžia labiau ekonomiškai pažengusioms šalims, kad  Vilnius minimas kaip pavyzdinis miestas centralizuoto šilumos tiekimo   panaudojimo mastu ir efektyvumu.

Tikslas:

Duoti signalą  užsienio investitoriams, kad jeigu  jie nedalins „kalakutų“ jiems Lietuvoje bus striuka.

Taigi dabar yra kaip yra, o ar bus taip, kaip dabar yra, parodys ateinantys Seimo rinkimai.

Jeigu ir toliau prezidentūra "valysis  batus į Seimo ir vyriausybės nugaras" – tikrai bus taip, kaip dabar yra.


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą