2016 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Vyksta gerai apgalvotas, tikslingas būsimo Seimo valdančios daugumos formavimas.



Greičiau būtų keista, jeigu Seime esančios partijos neveiktų savo rėmėjų naudai už atitinkamą atlygį.

O kaip jos baudžia už savo nerėmimą, akivaizdžiausias pavyzdys yra prancūzų firmos, valdančios AB "Vilnius energiją", likimas.

Nepirko "kalakutų" po 1 milijoną litų, vienai partijai, įkyriai  reikalaujančiai paramos,  palinkėjo plaukti Nerimi aukštyn išverstais pilvais (telefono pokalbio įrašas) - ir yra, kaip yra .....

Tokiu būdu Seimo nariui E.M. kaltinimas paėmus 100.000 eurų už vieno verslo koncerno interesų lobizmą yra visiškai tikėtinas.

Neabejotinai tokiais nusikaltimais galima apkaltinti visas Seimo partijas.

Neabejotina, kad tokios informacijos STT turi pakankamai.

Artėja rinkimai ir tik  belieka ją tinkamai reikiamu momentu  panaudoti.

Tai ir vyksta - vyksta gerai apgalvotas, tikslingas būsimo Seimo valdančios daugumos formavimas.

Tikėtina, kad prezidentūra padarė išvadą, kad Liberalų sąjūdis gali Seimo rinkimuose  pakenkti prezidentūros favoritinei partijai.

--------------------------------------------------------------------- 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamų stambaus masto korupcinių nusikaltimų

2016 05 12


Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. 

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų)
Seimo nariui Eligijui Masiuliui. 

Atliekant šį tyrimą šiandien buvo atliktos kratos šio verslo koncerno prezidento ir viceprezidento darbo vietose, Seimo nario Eligijaus Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje. 

Siekiant išsiaiškinti visas galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes atliekami ir kiti proceso veiksmai.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, taip pat negali kitaip būti suvaržyta jo laisvė. Todėl priimtas nutarimas Seimo narį Eligijų Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. 

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą