2018 m. vasario 22 d., ketvirtadienis

Lazdijų šilumos tiekėjas nutarė pasipelnyti ......................



   
 Šilumos tiekėjas, vienkart ir daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, UAB Lazdijų šiluma „Dzūkų žiniose“ paviešino „legionelės židinių susidarymo prevencijos darbų“, parai karšto vandens temperatūrą jos vartojimo vietose daugiabučiuose namuose pakeliant iki + 66oC , grafiką.
  
Tačiau mes neradome tokio teisės akto, kuris šilumos tiekėjui ar  daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui suteiktų teisę ar pareigą atlikti  daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų terminę dezinfekciją.
 
Todėl, viešojo intereso tikslu Valstybinė energetikos inspekcija paprašyta kuo  skubiau imtis priemonių ir neleisti  UAB  Lazdijų šiluma įvykdyti šią neteisėtą veiką.
 
Pažymėtina, kad tokią neteisėtą veiką Lazdijų šilumos tiekėjas jau  vykdė 2017 metų  balandžio 03 – 04 dienomis.
  
O jeigu yra toks teisės aktas, kuris nustato pareigą, ar teisę  daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojams ar šilumos tiekėjams  vykdyti   daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų terminę dezinfekciją, tada Valstybinė energetikos inspekcija Visuomenės informavimo įstatymo žiniasklaidos priemonėms nustatytais terminais paprašyta pateikti jo internetinę nuorodą.

Vienkart   pažymėtina, kad UAB Lazdijų šiluma dalyvauja „Valstybiniame rekete“.

Tokiu būdu šilumos tiekėjas nutarė neteisėtai pasipelnyti ir iš  daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą