2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Pagal Jurgį ir kepurė .....


   
                                                                    


Šalyje siaučia  eilinė masinė psichozė.

Šį sykį „Buvo ar nebuvo slaptas CŽV kalėjimas Lietuvoje“ po JAV Senato komisijos  ataskaitos, pagal kurią Lietuvoje toks kalėjimas buvo.

Buvo ar nebuvo CŽV   kalėjimas Lietuvoje, jeigu vadovaujantis sveiko proto logika, nereiktų abejoti.

BUVO.

Ir štai kodėl.

Vienas buvęs Valstybės saugumo departamento darbuotojas  per Žinių radiją išvardino keturias priežastis, kodėl būtent CŽV pasirinko Lietuvą:

  • Demokratijos stoka.
  • Valdžios pareigūnų nepagarba įstatymams
  • Klestinti korupcija, kai pinigai lemia viską.
  • Aklas atskirų valdžios ir saugumo pareigūnų lojalumas.
   Savaime suprantama, kad Vakarų valstybėse tokie svetimų valstybių kalėjimai tiesiog neįmanomi dėl tenai  esamos politinės santvarkos.

Buvusiose gi sovietinio rėžimo įtakoje, arba jo valdytose šalyse visai kitas reikalas.

 Žiniasklaida teigia, kad galimai ne kurie saugumo vadai pasipelnė iš JAV Baltarusijos demokratams remti skirtos paramos, tą patį ji teigia ir CŽV kalėjimo atveju .....

Tačiau buvęs saugumietis neišvardino  penktos, Lietuvai esminės priežasties, kodėl mūsų šalyje atsirado slapti CŽV kalėjimai – Prezidentas Valdas Adamkus yra buvęs CŽV darbuotojas ... ( o gal dar vis  tebesąs rezervo sąraše ....)

Kad CŽV kalėjimas buvo, tai kaip sakoma, tik viena medalio pusė.

Kita pusė,  kaip į tai reaguojama.

Prokuratūra, kaip komentuoja žiniasklaida, VANGIAI REAGAVO į Seimo komisijos išvadas, kad kalėjimas buvos, vangiai reaguoja ir dabar į JAV Senato komisijos išvadas.

Kadangi, vadovaujantis sveiko proto logika reikia suprasti, kad tokiais atvejais sprendimą priima tik Prezidentė,  todėl iš to seka, kad tai ji nenori, kad šis kriminalas būtų išaiškintas, ir kaltieji  būtų nubausti.

Geras klausimas, kodėl ji taip elgiasi ??

Beje, šiuo atveju, ji elgiasi  labai ir labai protingai, nes,    sprendžiant pagal ne kurių Seimo narių elgesį, galima teigti, kad  ir jie yra prisidėję prie šio kalėjimo atsiradimo.

O  tai ir yra viena iš aibės priežasčių ir aplinkybių,   kodėl  Seimas yra prezidentės valdomas, nors pagal LR Konstituciją:  

  • Valstybės valdžią Lietuvoje vykdo SEIMAS, RESPUBLIKOS PREZIDENTAS IR VYRIAUSYBĖ, TEISMAS.
    Valdžios galias riboja Konstitucija
   Vertinant valstybės saugumo  situaciją sistemiškai ir kompleksiškai, niekaip neišeina pamiršti, kad Valstybės saugumo departamentas vykdė ir tebevykdo Rusijos Federalines saugumo tarnybos užsakymą persekioti čečėnus, o Prokuratūra toliau  persekioja  Lietuvos pilietę Eglę Kusaitę, atseit rengusią teroro aktą Rusijos strateginiame objekte ...

  O į klausimą, KAS YRA KAS ŠALYJE,  geriausiai atsako  itin didžiulę teritoriją užėmusio  Valstybės saugumo departamento statinių komplekso 





 ir tarp dangoraižių įsispraudusio Seimo pastato palyginimas ...



Kaip sakoma, pagal Jurgį ir kepurė .....




.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą