2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Tikslas pateisina priemones ??????

      


     Praėjusią savaitę socialdemokratas Juozas Bernatonis, teisingumo ministras, pateikė Seimui savo ir kito socialdemokrato, susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus parengtus projektus, kurie Lietuvoje vykstančiuose prezidento, Seimo, Europos Parlamento, savivaldos rinkimuose ir referendumuose įteisintų galimybę atiduoti savo balsą elektroninėje erdvėje.

 Sakoma, kad nėra tokios spynos, kuris geras vagis neatrakintų.

 O prieš kurį laiką per Baltarusijos TV buvo parodyta įdomi laida kaip vagys atrakina durų spynas.

  Vienas profesionalus vagis pasakojo, kad jeigu jis susipažįsta su spynos mechanizmu, tokios konstrukcijos  spyną jam atrakinti daugiausia pora minučių .....

  Lygiai tas pats ir su kompiuterinių sistemų „atrakinimu“ ......

 Na o  jeigu jau pavieniai „programišiai“ ( beje visiškai netinkamas pavadinimas) sugeba „atrakinti“ bankų elektronines sistemas, tai ką jau bekalbėti, ką galima „atrakinti“ , kada to imasi tokios valstybės, kaip Kinija, Rusija......

 Kad mūsų valdžios įstaigų ir institucijų kompiuterinių sistemų saugumo užtikrinimo lygis yra tikrai nepakankamas, vargu ar reikia įrodinėti.

 Ir jeigu  Vyriausios rinkimų komisijos serverius nutartų atrakinti, tarkime Rusija, tai jai tikrai didelių problemų tai nesukeltų.

Ir dar ir dėl to, kad šalies  ir žvalgybos, ir kontržvalgybos sistemų  iš esmės tinkamų  nėra.

O kad viso šito nesuvokia šie du ponai socialdemokratai - ministrai, labai ir labai sunku patikėti.

 Sunku patikėti ir tuo, kad jie šitai siūlo savo iniciatyva.



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą