2023 m. vasario 14 d., antradienis

Vakarai pripažino mūsų valdžios nuopelnus .

 

   Žinios iš Briuselio:  Įsibėgėjus viešoms diskusijoms dėl kito NATO generalinio sekretoriaus, premjerė Ingrida Šimonytė buvo paminėta kaip galima kandidatė.

 Ryšium su tuo siūlau iš arčiau susipažinti su taip išgarsintu  NATO.

Štai Krašto apsaugos ministerija aiškina:

Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacija, sutrumpintai NATO, buvo įkurta 1949 m. Šią tarptautinę organizaciją sudaro Europos ir Šiaurės Amerikos valstybės, susivienijusios tam, kad politinėmis ir karinėmis priemonėmis užtikrintų visų Aljanso narių laisvę ir saugumą.

 Nors NATO buvo kuriamas visų pirma siekiant apsiginti nuo Sovietų sąjungos, per daugiau nei 70 savo gyvavimo metų, kintant saugumo aplinkai ir atsirandant naujoms grėsmėms ir iššūkiams, Aljansas nuolat adaptavosi ir į pasaulinę istoriją įėjo, kaip stipriausia ir tvariausia visų laikų gynybinė kolektyvinė organizacija.

 

Na kad NATO visų laikų stipriausia gynybinė organizacija. patvirtina  kad ir jos dalyvavimas 20 metų trukusioje Afganistano okupacijoje ir gėdinga jos pabaiga.

Kaip ir tai, kad Rusijos imperija iki praeitų metų birželio buvo NATO strateginis partneris, ir  juo būtų likusi, jeigu Ukrainos prezidentas  būtų paklausęs NATO didžiųjų valstybių   ir pabėgęs iš šalies jų pasiūlytu lėktuvu.
 

 Štai taip sėkmingai  visų laikų stipriausia gynybinė organizacija adaptavosi atsirandant naujiems iššūkiams ir grėsmėms.

Na o kad ta adaptacija vyktų ir toliau sėkmingai kodėl gi jai negalėtų pasitarnauti kad ir mūsų šalies  premjerė ?

 

Vienkart tai būtų mūsų valdžios  nuopelnų pripažinimas      stumiant Baltarusiją į Rusijos imperijos glėbį.

 

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą