2023 m. vasario 13 d., pirmadienis

"Dosjė": Putinas vis dažniau važinėja šarvuotu specialiu traukiniu

  Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis dažniau keliauja ne lėktuvu, o traukiniu. - praneša "Dosje".

Kaip teigiama tyrime, specialus traukinys buvo pastatytas 2015 m., Tačiau Putinas pradėjo jį reguliariai naudoti antroje 2021 m. pusėje - tada Rusijos kariuomenė pradėjo ruoštis invazijai į Ukrainą. 

 Traukinio išvykimas gali būti spontaniškas, iš anksto nepranešęs. Prasidėjus karui, vasarį-kovą, jis pradėjo labai aktyviai naudotis traukiniu, ypač norėdamas patekti į savo rezidenciją Valdai", – pašnekovą citavo Dosjė. 

Teigiama, kad traukinys, be kita ko, naudojamas slaptumo sumetimais, nes prezidento lėktuvo judėjimą galima sekti naudojantis internetinėmis paslaugomis, o traukiniams tokios paslaugos nėra.

Traukinio nuotrauka iš išorės niekada nebuvo paskelbta, taip pat Putino nuotrauka traukinyje. 

Specialus valstybės vadovo traukinys vizualiai beveik nesiskiria nuo kitų Rusijos geležinkelių traukinių, tačiau jis vis dar turi keletą būdingų bruožų.

Ant vagonų  vaizduojama bendrovės "Grand Service Express" embleamą.

 Ši firma tariamai siejama su Putino draugu Jurijumi Kovalčiuku

.Tarp traukinio savybių yra tai, kad prezidento vagonai yra šarvuoti, o traukinių tvarkaraštis yra "pritaikytas Putinui, kad jo traukinys galėtų važiuoti maksimaliu greičiu ir be sustojimo".

 Specialiame traukinyje būtinai yra vagonas  prezidentui su miegamuoju ir darbo biuru susitikimams,vagonas  palydai ir vagonas specialiems ryšiams, sakoma tyrime.

 Iš paprastų traukinių jį  galima išskirti pagal  specialias ryšio antenas.

 Be to, įtariama, kad jį vienu metu traukia trys lokomotyvai.

Specialų šarvuotą traukinį savo kelionėse į Kiniją ir Rusiją naudojo KLDR lyderis Kim Jong-unas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą