2023 m. vasario 17 d., penktadienis

Todėl ir sklinda kalbos ....

 

 ….. Jau kuris laikas ūkininkai protestuoja dėl žemų pieno kainų.

 Pila pieną į laukus, dalina žmonėms nemokamai.

  Štai protestuodami dėl itin kritusių pieno supirkimo kainų, ūkininkai prie Žemės ūkio ministerijos šiandien atvežė 9 t pieno, kurį žmonėms dalijo nemokamai.

Ūkininkai klausia – Kaip čia  yra. Kai  jie parduoda pieną už kelis centus ,jo kainos  parduotuvėse  vos ne didžiausios Europoje?

  Kas iš to pelnosi ???

 

  O   buvęs Skvernelio Vyriausybės  aplinkos ministras, jo išvarytas iš posto    dėl visiškos nekompetencijos, priglaustas konservatorių žemės ūkio ministru, kažką tai postringauja, apie šios krizės panaudojimą struktūriniams pokyčiams ....

(Kaip tame komikse – pokyčiai po pokyčių, pokyčiai be pokyčių..)

 

Pažymėtina, kad ankščiau jis yra paprašęs Europos Komisijos suteikti skubią paramą Lietuvos pieno ūkininkams iš ES Žemės ūkio sektoriaus krizių rezervo.

Vertinant sumoje, tai ne tik jo, bet ir visos vyriausybės   impotencijos ir prostracijos įrodymas.

  Nes štai pernai, metų pabaigoje,  Seimas   patvirtino 37 mln. eurų kompensacijas už nacių ir sovietų nusavintą asmeninį žydų turtą.

 Jis turėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio.

Naujas kompensacijas skirti pasiūliusi premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad Lietuva jau yra kompensavusi praradimus už žydų religinių bendruomenių turtą, tačiau už privačių asmenų nacionalizuotą turtą nėra atlyginta.

 Štai taip.

 Visų pirma tai Lietuvai nedraugiška žydų bendruomenė turi kreiptis į Vokietiją ir Tarybų sąjungos teisių ir pareigų perėmėją.

 O antra, ir svarbiausia, kodėl tik žydams tokios privilegijos  ?

 O kas gi  atlygins kad ir už  Kaniūkų ir Pirčiupių  kaimų sudeginimą, jų gyventojų išžudymą, už išvežtų į Sibirą namų sunaikinimą ?

 O kodėl tie milijonai nepanaudoti  paramai ūkininkams ??

  Todėl ir  sklinda kalbos, ir kas paneigs,  kad kažkas  iš šalies vadovų    galimai  turi žydiškų šaknų ....

O ir ankščiau, diskutuojant apie PVM sumažinimą maisto produktams, vyriausybės atstovė atsidususi pareiškė, kad tai nieko nepakeistų, nes naudą pasiimtų „maximos“ ...

 

Taigi mūsų noras turėtų būti palinkėti I. Šimonytei laimingo kelio į NATO, į generalinio sekretoriaus postą, nes gyvai mumijai tai būtų atrakcija, o Lietuvai tikrai nebūtų nuo to sumoje blogiau ....

 

 /

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą