2022 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

kas čia ta mūsų Konstitucija, nes Hitleris yra pasakęs –tikslas pateisina priemones ...

  Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad ji  dirba kartu su Vokietijos gynybos ministerija derinant Vokietijos poreikius rengiantis priimti Lietuvoje sąjungininkų brigadą.

 Rugsėjo 13 d. krašto apsaugos viceministrai Vilius Semeška ir Margiris Abukevičius svarbiausius Lietuvai priskirtos brigados klausimus aptarė su Vilniuje apsilankiusiu Vokietijos gynybos ministerijos valstybės sekretoriumi Benediktu Zimmeriu.

Vokietijos ir Lietuvos vadovai birželio mėnesį sutarė dėl Vokietijos brigados priskyrimo Lietuvai, o rugsėjo pradžioje į Lietuvą jau atvyko Vokietijos pirmosos tankų divizijos 41-osios tankų brigados priešakinis vadovavimo elementas.

Su B. Zimmeriu vykdomus ir planuojamus infrastruktūros bei įsigijimų projektus aptaręs viceministras V. Semeška pabrėžė, kad Lietuva deda visas pastangas tam, kad sąjungininkų brigadą šalyje būtų galima priimti pilna apimtimi.

„Vokietijos karių buvimas Lietuvoje – vienas pagrindinių atgrasymo faktorių. Džiaugiamės, kad vokiečiai yra sustiprinę savo pajėgų buvimą NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje, o taip pat – įsipareigoję sustiprinti savo buvimą Lietuvoje iki  brigados lygio. Brigados štabas Lietuvoje jau dislokuotas, darome viską, kad kuo greičiau ir kokybiškiau priimtume Lietuvoje visą brigadą. Planuojami ir jau pradėti bendros su Vokietija infrastruktūros darbai, plečiama priimančiosios šalies parama, derinami bendri ginkluotės sistemų įsigijimai“, – kalbėjo V. Semeška.

 Štai taip – Krašto apsaugos ministerija daro viską, kad kuo greičiau ir kokybiškiau priimtų Lietuvoje visą vokiečių kariuomenės brigadą ...

 T. y. Krašto apsaugos ministerija daro viską, kad įrengtų karinę bazę vokiečių kariuomenei.

 O tuo tarpu LR Konstitucija nustato:

137 straipsnis
Lietuvos Respublikos teritorijoje negali būti masinio naikinimo ginklų ir užsienio valstybių karinių bazių.

 

Na ir kas ta mūsų  Konstitucija  su jos tokiomis nuostatomis, nes Hitleris yra pasakęs, kad tikslas pateisina priemones ...

 

 

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą