2022 m. vasario 12 d., šeštadienis

Vilniaus savivaldybės klerkų suinteresuotas nesuinteresuotumas ....

 

 Vilniaus savivaldybė pranešė, kad šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja adresu Erfurto g. 24  esančio daugiabučio namo atvejį.

Nepatenkinti jiems teikiamomis paslaugomis, šio namo gyventojai 2021 m. nusprendė pakeisti būsto administratorių UAB „Mano būstas NPC“.

Įmonei atsisakius perduoti namo administravimą, Vilniaus miesto savivaldybė surašė protokolą pagal Administracinio nusižengimo kodekso 505 str. 2 d. ir skyrė įmonės vadovui 3 550 eurų baudą. Tačiau UAB „Mano būstas NPC“ ir toliau nevykdo teisėtų reikalavimų..

„Panašu, kad reputacija ši bendrovė jau seniai nebesirūpina, o toks elgesys, nepaisant skiriamų nuobaudų, įmonei apsimoka.

Vadinasi, galiojantis reglamentavimas nėra pakankamai griežtas.

Artimiausiu metu inicijuosime įstatymų ir poįstatyminių aktų pakeitimus“, – teigia V. Benkunskas.

 Kas taip, tai taip, tačiau ne viskas yra taip, kaip rašoma.

Gerai, kad vicemeras rūpinasi, tačiau ar jis supranta, kad greičiau ne teisės aktų trūksta, o savivaldybės klerkų noro ir suinteresuotumo.

Arba tiksliau yra  aiškus  suinteresuotas  nesuinteresuotumas  tinkamai kontroliuoti savivaldybės paskirtų administratorių veiklą.

Ką ir rodo  savivaldybės  dviejų skyrių  vadovų teisinamas  dvigubai neteisėto šilumos tiekėjo šilumos punktų priežiūros mokesčio prievartavimas.

(Informacija ČIA ir ČIA)

Tai štai dėl ko  administratoriai iki šiol prievartauja administruojamu daugiabučių namų butų savininkus,  nors ir Energetikos ministerija jau 2021 03 31 įvykdė LVAT sprendimą ir nuo tol nebėra teisinio tam pagrindo reikalauti šių mokesčių.

Beje  ne tiktai šis mokestis neteisėtas, bet ir administratoriai negali prižiūrėti administruojamų daugiabučių namų  šilumos ūkio.

Administratorių pareiga kontroliuoti ar tinkamai prižiūrimas pastatų šilumos ūkis, o ne iš jo priežiūros pelnytis.

Taigi pagirtinas vicemero noras, tačiau jis šiandien vicemeras, o po rinkimų jis  dargi  gali nebūti net savivaldybės tarybos nariu.

Tuo tarpu  savivaldybės  klerkai ir jų nekontroliuojama veikla pasiliks kaip ir buvusi.

O čia jau Specialiųjų tyrimų tarnybos reikalas, kad taip nevyktų.

Betgi ji, kaip sakoma, žvejoja tiktai merus, ir dar ne iš valdančių partijų koalicijos ....     

 Sumoje tikėtina, kad vicemeras perskaitys šią informaciją ir ją tinkamai įvertins.

Kaip ir Seimo Antikorupcijos komisija, juo labiau, kad ir Vilniaus apygardos prokuratūra elgiasi panašiai, kaip Vilniaus savivaldybės klerkai ...

(Informacija ČIA)


,

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą