2022 m. vasario 7 d., pirmadienis

Karinės jėgos panaudojimas prieš Ukrainą amžiams padarys rusus ir ukrainiečius mirtinais priešais.

 

 Visos Rusijos karininkų asamblėjos kreipimasis

Rusijos Federacijos prezidentui ir piliečiams

Originalas čia. Žemiau automatinis vertimas į lietuvių kalbą.

Šiandien žmonija gyvena tikėdamasi karo. O karas – tai neišvengiamas didelių žmonių masių žūtis, naikinimas, kančios, įprasto gyvenimo būdo naikinimas, gyvybinių valstybių ir tautų sistemų pažeidimas. Didelis karas yra didžiulė tragedija, kažkieno rimtas nusikaltimas. Taip atsitiko, kad Rusija buvo šios artėjančios katastrofos centre. Ir, ko gero, tai pirmas kartas jos istorijoje.

Anksčiau Rusija (SSRS) kariaudavo priverstinius (teisingus) karus ir, kaip taisyklė, tada, kai nebuvo kitos išeities, kai iškildavo grėsmė gyvybiniams valstybės ir visuomenės interesams.

O kas šiandien gresia pačios Rusijos egzistavimui ir ar yra tokių grėsmių? Galima ginčytis, kad grėsmė iš tiesų yra – šalis yra ties savo istorijos užbaigimo riba. Visos gyvybiškai svarbios sritys, įskaitant demografiją, nuolat degraduoja, o gyventojų nykimo tempas muša pasaulio rekordus. Degradacija yra sisteminio pobūdžio, ir bet kurioje sudėtingoje sistemoje vieno iš elementų sunaikinimas gali sukelti visos sistemos žlugimą.

Ir tai, mūsų nuomone, yra pagrindinė grėsmė Rusijos Federacijai. Bet tai yra vidinio pobūdžio grėsmė, kylanti iš valstybės modelio, valdžios kokybės ir visuomenės būklės. O jos formavimosi priežastys vidinės: valstybės modelio neperspektyvumas, visiškas valdžios ir administravimo sistemos neveiksnumas ir profesionalumo stoka, visuomenės pasyvumas ir netvarkingumas. Šioje valstybėje bet kuri šalis negyvena ilgai.

Kalbant apie išorines grėsmes, jų tikrai yra. Bet, mūsų ekspertų vertinimu, jie šiuo metu nėra kritiški, tiesiogiai keliantys grėsmę Rusijos valstybingumo egzistavimui, jos gyvybiniams interesams. Apskritai išlaikomas strateginis stabilumas, patikimai kontroliuojamas branduolinis ginklas, nesikuria NATO pajėgų grupuotės, nerodo grėsmingo aktyvumo.

Todėl aplink Ukrainą besisukanti situacija yra visų pirma dirbtinė, samdinio pobūdžio kai kurioms vidaus jėgoms, tarp jų ir Rusijos Federacijai. Dėl SSRS žlugimo, kuriame lemiamą vaidmenį atliko Rusija (Jelcinas), Ukraina tapo nepriklausoma valstybe, JTO nare ir pagal 1999 m. JT Chartijos 51 straipsnis turi teisę į individualią ir kolektyvinę gynybą.

Rusijos Federacijos vadovybė dar nepripažino referendumo dėl DLR Lr LLR nepriklausomybės rezultatų, tuo tarpu oficialiu lygiu ne kartą, įskaitant Minsko derybų procesą, akcentavo savo teritorijų ir gyventojų priklausomybę Ukrainai. .

Taip pat ne kartą aukštu lygiu kalbėta apie norą palaikyti normalius santykius su Kijevu, neišskiriant ypatingų santykių su DLR ir LLR.

Kijevo vykdomo genocido pietryčių regionuose klausimas nebuvo iškeltas nei JT, nei ESBO. Natūralu, kad tam, kad Ukraina išliktų draugiška kaimynė Rusijai, jai reikėjo pademonstruoti rusiško valstybės modelio ir valdžios sistemos patrauklumą.

Tačiau Rusijos Federacija netapo, jos vystymosi modelis ir tarptautinio bendradarbiavimo užsienio politikos mechanizmas atstumia beveik visus kaimynus, ir ne tik.

Rusijos įvykdytas Krymo ir Sevastopolio įsigijimas ir tarptautinės bendruomenės nepripažinimas rusiškais (todėl didžioji dalis pasaulio valstybių vis dar laiko jas priklausančiomis Ukrainai) įtikinamai rodo Rusijos užsienio politikos nesėkmę, buities nepatrauklumas.

Bandymai „mylėti“ Rusijos Federaciją ir jos vadovybę ultimatumu ir grasinimais panaudoti jėgą yra beprasmiai ir itin pavojingi.

Karinės jėgos panaudojimas prieš Ukrainą, pirma, suabejotų pačios Rusijos, kaip valstybės, egzistavimu; antra, tai amžiams padarys rusus ir ukrainiečius mirtinais priešais. Trečia, vienoje ir kitoje pusėje bus tūkstančiai (dešimtys tūkstančių) mirusių jaunų, sveikų vaikinų, o tai tikrai turės įtakos būsimai demografinei situacijai mūsų mirštančiose šalyse. Mūšio lauke, jei taip atsitiks, Rusijos kariai susidurs ne tik su Ukrainos kariškiais, tarp kurių bus daug rusų vaikinų, bet ir su daugelio NATO šalių kariškiais bei technika, o aljanso valstybės narės privalės deklaruoti. karas prieš Rusiją.

Turkijos Respublikos prezidentas R. Erdoganas aiškiai pasakė, kurioje pusėje Turkija kovos. Ir galima daryti prielaidą, kad bus įsakyta dviem Turkijos lauko armijoms ir laivynui „išvaduoti“ Krymą ir Sevastopolį bei galbūt įsiveržti į Kaukazą.

Be to, Rusija neabejotinai bus įtraukta į grėsmę taikai ir tarptautiniam saugumui keliančių šalių kategoriją, jai bus taikomos griežčiausios sankcijos, ji pavirs pasaulio bendruomenės parija ir greičiausiai iš jos neteks nepriklausomos valstybės statuso. .

Prezidentas ir vyriausybė, Gynybos ministerija negali nesuprasti tokių pasekmių, nėra jie tokie kvaili.

Kyla klausimas: kokie yra tikrieji tikslai provokuojant įtampą ant karo slenksčio ir galimo plataus masto karo veiksmų? O kad jų bus, sako partijų suformuotų karių grupuočių skaičius ir kovinė sudėtis – ne mažiau kaip po šimtą tūkstančių karių iš kiekvienos pusės. Rusija, atskleisdama rytines sienas, perkelia junginius prie Ukrainos sienų.

Mūsų nuomone, šalies vadovybė, suvokdama, kad ji nepajėgi išvesti šalies iš sisteminės krizės, o tai gali sukelti žmonių sukilimą ir valdžios pasikeitimą šalyje, su oligarchijos parama, korumpuoti pareigūnai, vilioję žiniasklaidą ir saugumo pajėgas, nusprendė suaktyvinti politinę liniją dėl galutinio Rusijos valstybingumo sunaikinimo ir šalies vietinių gyventojų naikinimo.

O karas yra ta priemonė, kuri išspręs šią problemą, kad kurį laiką išlaikytų savo antinacinę galią ir išsaugotų iš žmonių pavogtus turtus. Negalime pasiūlyti kito paaiškinimo.

Iš Rusijos Federacijos prezidento, mes esame Rusijos karininkai, reikalaujame atsisakyti kriminalinės politikos, skatinančios karą, kuriame Rusijos Federacija atsidurs viena prieš jungtines Vakarų pajėgas, sudaryti sąlygas įgyvendinti meną. . Rusijos Federacijos Konstitucijos 3 straipsnį ir atsistatydinti.

Kreipiamės į visus išėjusius į pensiją ir į pensiją išėjusius karius, Rusijos piliečius su rekomendacija būti budriems, organizuotiems, palaikyti Visos Rusijos karininkų susirinkimo tarybos reikalavimus, aktyviai priešintis propagandai ir karo paleidimui, užkirsti kelią vidinei pilietinei. konfliktas su karinės jėgos panaudojimu.

Visos Rusijos karininkų asamblėjos pirmininkas generolas pulkininkas Ivašovas L.G.

 


 

 

 

o

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą