2022 m. vasario 6 d., sekmadienis

JAV prognozuoja iki 85 tūkstančių žmonių mirtį Rusijos ir Ukrainos karo atveju

 
Per pastarąsias dvi savaites bataliono taktinių grupių skaičius pasienio zonoje išaugo nuo 60 iki 83, teigia JAV ir Europos žiniasklaidos šaltiniai. Dar 14 tariamai yra pakeliui. JAV invazijos laikas siejamas su dirvožemio užšalimu, piką jis pasieks apie vasario 15 d., o tokioje būsenoje išliks iki kovo pabaigos. Teigiama, kad tai reikalinga technikos pervežimui į bekelę. Manoma, kad dėl invazijos į Europą pabėgs milijonai ukrainiečių.

Vašingtonas mano, kad Rusija gali atsisakyti plataus masto invazijos ir pasirinkti kitas galimybes, įskaitant ribotą invaziją. Pasak JAV, prezidentas Vladimiras Putinas nepriėmė galutinio sprendimo, o sudaro sąlygas bet kokių scenarijų įgyvendinimui.

Žiniasklaida nenurodo pareigūnų, atskleidusių informaciją apie JAV vertinimus, pavardžių. „Reuters“ pažymi, kad jie nepateikė įrodymų, patvirtinančių jų duomenis. Rusijos nuolatinio atstovo prie JT pavaduotojas Dmitrijus Polianskis šiuos žiniasklaidos leidinius laiko beprotybe.

Nuo praėjusio rudens JAV kalba apie Rusijos planus įsiveržti į Ukrainą. Maskva tai neigia. Kijevas mano, kad Rusijos grėsmė netapo didesnė.

Apie padėties aplink Ukrainą raidą – medžiagoje „Kommersant“ „Donbasas ruošiamas mėgdžiojimo žaidimui“.

 

 

,,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą