2022 m. vasario 4 d., penktadienis

Specialiųjų tyrimų tarnybos klerkas pagal A. Orlauską, „Iš kiemo pusės“ .

  

..   Visiškai atsitiktinai mums pakliuvusi   Specialiųjų tyrimų tarnybos   

 ANTIKORUPCINIO VERTINIMO IŠVADA DĖL karšto vandens tiekimo ir atsiskaitymo už jį būdų teisinio reglamentavimo

mus labai sudomino ir nustebino.

Nes LR Konstitucinis teismas yra išaiškinęs, kad poįstatyminiai teisės aktai negali  pakeisti įstatymų nuostatų, kas beje, vadovaujantis sveiko proto logika, net neturint juridinio mokslo pradmenų, yra savaime suprantama,

Iš ko STT turi būti suprantama ir aišku, kad, vadovaujantis Civiliniu kodeksu, su daugiabučio namo vartotojais, jiems turint savo nuosavybėje karšto vandens ruošimo įrenginį,  turi būti sudaromos viešosios vartojimo sutartys šilumai ir geriamam vandeniui pirkti.

 Kaip ir tai, kad reglamentuoti  geriamo vandens pirkimą (tame tarpe karštam vandeniui ruošti) yra ne Energetikos ministerijos, Šilumos ūkio įstatymo, jo poįstatyminių teisės aktų kompetencija.

Kad tai yra Aplinkos ministerijos, Geriamo vandens ir nuotekų tvarkymo įstatymo, jo poįstatyminių teisės aktų kompetencija.

 Todėl sumoje, įvertinus tai, kas aukščiau išdėstyta,  STT  buvo paprašyta  informacijos:

Ø  Ar Specialiųjų tyrimų tarnyba   sutinka, kad, jeigu daugiabučiuose namuose yra įrengti jų  savininkams nuosavybės teise priklausantys karšto vandens ruošimo įrenginiai, su jų savininkais tiesiogiai ( be tarpininkų ar įgaliotinių)  turi būti sudaromos viešosios vartojimo sutartys šilumai ir  geriamam vandeniui ( kaip elektros energijai, dujoms) i pirkti. Kaip tai nustato Civilinis kodeksas .

Ø  Jeigu NE, prašome tai paaiškinti.

 

Kadangi  prašoma informacija yra  iš principo nesudėtinga,  tikėjomės, kad ilgai netrukus sulauksime atsakymo.

 Taip ir atsitiko, gavome atsakymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos ,  kurį pasirašė  Pranešimų nagrinėjimo skyriaus viršininkas Mikas Bukauskas, o parengė   skyriaus pareigūnė  Jūratė Ragaišienė.


s

Susipažinę su Jūsų pranešimu, informuojame, jog STT nesuteikta kompetencija teikti teisės aktų aiškinimų bei pasisakyti dėl jų nuostatų taikymo.

STT procesinės veiklos kontrolę vykdo prokuratūra, o kiekvienas asmuo savo pažeistas teises ir teisėtus interesus turi teisę ginti kreipdamasis į teismą.





  kuris mūsų visiškai nenustebino, nes mes jau senai supratome šio skyriaus paskirtį.

 Taigi visų pirma  Specialiųjų tyrimų tarnybos ponas šį  mūsų laišką neteisingai pavadino pranešimu, nes tai ne pranešimas, o prašymas labai ir labai esminės informacijos.

 Kas dėl  kompetencijos. tai STT kompetencija mums abejonių nekelia.

 o kas dėl šio klerko kompetencijos, tai jau belieka tik pasitelkti A. Orlausko mostą „Iš kiemo pusės“ ....

  Nei į teismą nei į prokuratūrą nesikreipsime, tiktai prašymą informacijos pakartosime, jį nusiųsdami  tiesiai Tarnybos vadovybei, kuri, tikimės, supras ko prašoma.

 ****************

klerkas

klèrkas [pranc. clerc, angl. clerk < lot. clericus — dvasininkas]:
1. Anglijoje, JAV — tarnautojas, dirbantis prekybos, pram. įmonės, notaro arba advokato kontoroje;
2. Belgijoje, Olandijoje, Prancūzijoje — notaro kontoros raštvedys;
3. anglikonų bažnyčios dvasininkas ar tarnautojas;
4. vid. amžių Prancūzijos dvasininkas

....

 

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą