2022 m. sausio 15 d., šeštadienis

Yra ir kuo pasdžiaugti, nors ir durnius, kaip sakoma. ir bažnyčioje muša ..., jei ne lazdomis, tai šilumos, dujų, elektros kainomis ....

 

  Vakar Seime įvyko spaudos konferencija : Sąskaitos už šildymą:valdžia „nusiplovė“

 Dalyvavo: Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Kęstutis Vilkauskas, LSDP Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Povilas Pinelis, energetikos ekspertas Rimantas Zabarauskas, Trakų visuomenininkė Joana Staniulionytė.

https://www.delfi.lt/video/aktualijos/spaudos-konferencija-is-seimo-saskaitos-uz-sildyma-valdzia-nusiplove.d?id=89195071

 
Verta pasidžiaugti, kad pagaliau viena partija atkreipė dėmesį į vartotojų problemas.

Turėtų būti simboliška, kad tai padarė Socialdemokratų partija,  Įkurta kaip Lietuviškoji socialdemokratų partija 1896 m. gegužės 1 d.

Tai buvo pirmoji lietuvių politinė partija

Partija visą laiką siekė nepriklausomos Lietuvos atkūrimo ir jame dalyvavo.

   Savo programoje partija deklaruoja siekį -  suteikti galių žmonėms, užtikrinti jiems galimybę gyventi visavertį gyvenimą vieningoje ir socialiai teisingoje visuomenėje.

 Deja tokios visuomenės vis dar nėra, ir jos sukūrimas priklauso nuo mūsų pačių ir partijos, kuri  atstovautų mūsų  ( vartotojų (pirkėjų, paslaugų naudotojų))  interesus.

Kaip ten bebūtų, Lietuvos politiniame gyvenime kitų partijų, išskyrus socialdemokratų, kurios realiai   galėtų tai atlikti,   nesimato.

Kas be ko, kad partija tinkamai savo priedermę atliktų,  jai reikia ir atsijauninti ir apsivalyti nuo KGB šleifą turinčių „bebrų“ .....ir .nuo tokių  negerbtinų subjektų, kurie dergiasi  šnypšdami , kad  atseit lietuviai džiaugiasi, kada kaimyno tvartas dega..“

 2017 metų partijos  bandymas  atsijauninti nepavyko penktosios   kolonos ir jai tarnaujančios  žiniasklaidos sutelktomis pastangomis

Spaudos konferencijoje buvo paminėta Valstybinė energetikos reguliavimo taryba, kurios atseit niekas nekontroliuoja.

Kurią konservatoriai ją vadina nepriklausomu kainų reguliuotoju ....

Taigi tas nepriklausomas reguliuotojas  taip energingai  "reguliuoja"  savivaldybių nustatytas šilumos kainas, kad daugelis jų šios pareigos atsisakė, kaip neturinčios prasmės.

Tuo tarpu elektros ir dujų kainos nustatomos be pastabų tokios, kokias pateikia jų tiekėjai.

Kodėl?

Ogi todėl, kad elektros Ir dujų tiekimas yra  valstybės, t. y. mus valdančių rankose....

Turim  štai legendinį mūsų šalies saugumo ir nepriklausomybės garantą SGD terminalą, turim sukaupę pigesnių  dujų  saugykloje Latvijoje, jau esame mūsų šalies dujotiekį sujungę su Lenkijos, o dujų kainos tokios didelės.

O kas dėlto kaltas, mus valdantieji nesiteikia paaiškinti ...

Ir taip visą laiką bus, kol mes (vartotojai) tylėsime.

O pasitelkus sveiko proto logiką visai nesunku suvokti, kaip ir kodėl Vilniaus Gariūnų TEC atsidūrė beveik mitologinio IGNIČIO  t. y. mus valdančių rankose ..., o visame pasaulyje žinomas prancūzų investitorius buvo išvarytas iš Vilniaus šilumos ūkio.

Nieko nepadarysi, kaip liaudis sako, durnius ir  bažnyčioje muša ..., jei ne lazdomis, tai šilumos, dujų, elektros kainom


 


 ..



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą