2022 m. sausio 4 d., antradienis

Metai jau kiti, o lapai tie patys ....

Pasas - tai  materialaus objekto tapatybę nustatantis dokumentas,. Žmogaus pasas, arklio pasas, automobilio techninis pasas, prietaiso pasas ir t... Ir staiga pasirodo "galimybių pasas" - t.y. galimybės tampa materialiu objektu. Akivaizdu, kad šis terminas prasilenkia su sveiko proto logika. Todėl ir klausimas - kodėl tyli VLKK ?

Toks klausimas buvo užduotas Valstybinei lietuvių kalbos komisijai.

Ir gautas atsakymas:

  Junginys galimybių pasas kalbiškai taisyklingas.

Žr. konsultaciją:
Ar reikia didžiąja rašyti „Galimybių pasas“?

 

Tarkime taip. Tada žiūrime į VLKK  interneto svetainėje patalpintą Žodžių ir junginių reikšmės klaidos“.

Randame, kad žodžių junginiai pvz. – „Atidaryti akis“, „Atidaryti vandenį, dujas, skėtį“, „Dėti(s) suknelę, švarką, paltą, apsiaustą ir pan.“ yra klaidingi.

Taigi, taikant  komisijos atsakymo logiką, visi šie terminai, yra kalbiškai teisingi ..... betgi reikšmiškai klaidingi ..

Tikrai taip be diskusijų.

Betgi vadovaujantis ta pačia logika ir „galimybių pasas“ yra reikšmiškai klaidingas.

  Tokiu būdu sumoje yra akivaizdu, kad ši Komisija  šioje vietoje su sveiko proto logika nebendrauja ...

Kaip ir vis mūsų valdžia, pradedant valstybės vadovu, kuris  siūlo vaikams „galimybių pasą“ duoti su antigeno testu, kitaip žada kreiptis į Konstitucinį Teismą.

 Vertinant tai, kad vokiečių žiniasklaida visai pagrįstai  lietuvius vadina kvailiais dėl hibridinio karo paskelbimo Kinijai ( o kur dar tokio paties karo paskelbimas Baltarusijai) tai, vadovaujantis sveiko proto ir Kalbos komisijos logika, Lietuvos prezidentą, kas paneigs, galima vadinti kad ir „Kvailių šalies vadovu“....

Juo labiau, kad mūsų liaudžiai tiek žodžių junginys "galimybių pasas", tiek hibridiniai karai,  yra  visai priimtini   , kas tik patvirtina marksistų  teiginį, kad liaudis tiek tautybės, tiek pilietybės neturi ......

O jau jos išrinkta valdžia, kaip ir Kalbos komisija, tikrai ne daugiau ... 

 

 Taigi nors ir metai kiti, tačiau kaip sakoma, lapai tie patys ...

,,

..

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą