2021 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Grikių laukas, veislinis fazanas, kalakutų tuntas ......

  Valstybinė energetikos reguliavimo taryba  praėjusią savaitę paskelbė, kad šildymas šalyje gali brangti vidutiniškai 27-30 proc., o Vilniuje  net iki 60 proc.

 Augant kainoms, būtina apsaugoti ekonomiškai silpniausias grupes, kurių pajamos yra fiksuotos politiniais sprendimais.

 Tai – įvairios socialinės pagalbos sistemos remiami asmenys, neįgalieji, prižiūrintys sergančius žmones, pensininkai, taip pat žmonės, dirbantys nekvalifikuotą darbą už minimalų atlyginimą. Jų pajamos, kitaip nei kitų, didėjant kainoms, neauga.

 Kol kas pasiūlymų paketo, kaip spręsti šias problemas, Vyriausybė Seimui nėra pateikusi“, – sako  Seimo narys socialdemokratas    Gintaras Paluckas.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2021/09/20/news/g-paluckas-panasu-kad-i-simonytes-vyriausybe-atstovauja-tik-labai-turtingiems-zmonems-20810301

 

Kas taip, tai taip. Tačiau kyla ir elektros energijos kainos.

Taigi energijos kainų kilimas liečia ir verslą, ir buitinius vartotojus.

O buitiniai vartotojai iš esmės yra beveik visi šalies gyventojai (išskyrus mažamečius vaikus).

Deja yra, kaip yra, jų sisteminių  problemų sprendimui dėmesio tiek iš partijų, tiek iš Seimo, prezidentūros, ne tik kad nėra, bet dargi vyksta jų mobingas.

Jeigu buitinis vartotojas, gindamas savo teises, kreipiasi į valdžios institucijas, su juo elgiamasi taip, kaip su migrantais ant Baltarusijos sienos ,,,,,

Pažvelkite į partijų programas, į Vyriausybės programą .......

Nėra Seime nei komiteto, nei komisijos vartotojų problemoms spręsti, Prezidentas  iš viso  ignoravo pasiūlymą paskirti keletą savo patarėjų šiam tikslui.

Nors yra akivaizdu kam tarnauja Valstybinė energetikos (jos kainų) reguliavimo taryba

  Tai iš vienos pusės, o iš kitos tikras grikių laukas, po kurį stypinėja savimi patenkintas, išdidžiai galvą pakėlęs veislinis fazanas, o aplink jį laksto visas tuntas burbuliuojančių angliškų kalakutų ....

Taigi nors ir  LR Konstitucija nustato:

Ø  Valstybė gina vartotojo interesus.

Ø  Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms.

Yra taip, kaip ir  yra ......

********************************************

P.S.

Pritariant Seimo nariui G. Paluckui, pastebėtina, kad Socialdemokratų partija pagal savo prigimtį yra skirta darbo žmonių teisėms ginti.

Tačiau, jos vadovavimą vėl užgrobus gerokai pagyvenusiems „bebrams“ ir „sysiams“. sunku to tikėtis.

 

 

b


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą