2020 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Apie valdžios vykdomą propagandą (melą) ir kritinį mąstymą....

„Į Astravo AE Kuras jau yra atvežtas, tas, aišku, yra nelabai smagus dalykas, ypač turint omenyje, kad Baltarusija nepasirašė sutarties su Lietuva dėl su atomine energetika susijusių incidentų informavimo ir įspėjimo. (...)

Iš kitos pusės galime pasidžiaugti, kad mūsų siūlymai atkreipti dėmesį į tai kas vyksta tuoj pat už Lietuvos sienos ir Briuselyje, ir mūsų kaimynų sostinėse girdimi“ –

 Žinių radijui antradienį sakė Prezidento patarėjas Jaroslavas Neverovičius.

O LRT pranešė:

Kovą TATENOS misija vertino Baltarusijos atominės elektrinės pasirengimą statybų pabaigtuvėms.

Agentūros generalinio direktoriaus pavaduotojas Michailas Čudakovas gyrė Astrave statomus „Rosatomo“ reaktorius.

Pasak M. Čudakovo, Baltarusijos atominei nėra kliūčių pradėti darbą.

Baltarusija vykdo visus TATENOS saugumo reikalavimus, kviečia atlikti visus patikrinimus, todėl gali būti pavyzdžiu kitoms šalims“, – tikino M. Čudakovas.

O Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) (angl. International Atomic Energy Agency, IAEA) yra Jungtinių Tautų organizacija, siekianti plėsti branduolinės energijos panaudojimą taikos, žmonių sveikatos ir gėrovės stiprinimo visame pasaulyje tikslams.

  Šis tarpvyriausybinis forumas vykdo tarptautinius mokslinius ir techninius bendradarbiavimo projektus taikaus branduolinių technologijų naudojimo ir branduolinės saugos srityse.

Lietuva prie šios organizacijos prisijungė 1993 m.

 TATENA parama, teikiama per regioninius ir nacionalinius projektus, padeda Lietuvos branduolinės saugos specialistams tobulinti savo techninės srities žinias, susipažinti su aktualiausiais tarptautiniais branduolinės saugos reikalavimais bei gerąja kitų šalių praktika.

Daugiau apie TATENA: http://www.iaea.org

O 2020 09 23 per Seimo TV buvo pristatyta Ričardo Savukyno knyga „Kaip kovoti su propaganda“, kurią pristatė knygos autorius ir  KAM Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento pulkininkas leitenantas ir viršila.

Impozantiškos išvaizdos pulkininkas leitenantas      „edukavo“, o viršila kalbėjo iš esmės – apie kritinį mąstymą.

 Taigi TATENA tvirtina, kad Astravo AE yra saugi o Baltarusija  net gali būti pavyzdžiu kitoms šalims.

 Tuo tarpu  mūsų valdžia tvirtina, kad Astravo AE yra  nesaugi ir kad neįsileis į Lietuvą baltarusiškos elektros energijos.

Taigi,   pasitelkus kritinį mąstymą, kas paneigs, kad   mūsų valdžia vykdo propagandą.

O , pasitelkus kritinį mąstymą,  nesunku tai nustatyti  kokiu tikslu.

Nes   kas paneigs, kad   Kremliaus užsakymu kenkti Baltarusijos valdžiai ir tuo stumti ją į Rusijos glėbį, kad tikslu nukreipti visuomenės dėmesį nuo esminių šalies problemų, tikslu kenkti šalies ūkiui ir elektros vartotojams, nes Astravo AE elektros kaina tikėtina bus mažesnė ,ir t.t.

Ir niekas tikrai nepaneigs, kad vidaus, jo labiau valdžios,  propaganda (melas) yra nepalyginamai pavojingesnė nei išorės.

Todėl ir tenka Energetikos ministeriją paklausti:

Ø  Kuo remiantis, kieno pateikta informacija  buvo nustatyta, kad Astravo AE ir jos gaminama elektros energija  yra nesaugi.

Kas bus, jeigu pvz. Švedija nutars pirkti Astravo AE gaminamą elektros energiją.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą