2017 m. gegužės 10 d., trečiadienis

Reiktų .... bet to tikrai, tikrai nebus .....



    Baigėsi slaptas Seimo vadovybės posėdis kuriame aptarta verslo grupių įtaka šalies politinei sistemai.

   Po daugiau kaip dvi valandas trukusio posėdžio buvo prieita išvados, kad kovai su korupcija reikalingas visų partijų sutarimas, bei spectarnybų galių stiprinimas priimant reikiamus įstatymus.


  Akivaizdžiai būtinas toks susitarimas, ir  kokia gi  partija gali tam viešai paprieštarauti ??


  Dargi ta, kuri išsigandusi naujo partijos pirmininko ketinimų atlikti partijos finansinį auditą, greitai su juo atsisveikino.


  Argi gali prieštarauti pvz. socdemai, kurios naujas partijos vadas nė neužsiminė apie partijos finansinį auditą ?


  O jeigu jau jis prabilo apie "socialdemokratiją žmogišku veidu", tai nuo to ir turėjo pradėti ...

Na ar gi gali tai padaryti ta partija, kurią finansuoja rusiškos elektros tiekėjas ?


   Taigi yra, kaip yra .. o yra taip, kaip pasakė Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas  Vytautas Bakas - kai kurias valstybės valdymo sritis  tiesiog valstybė turi atsiimti ..

  Į žurnalisto klausimą  -  Iš ko ?, sekė atsakymas - Bent jau būti šeimininku.. 


 Betgi kas gi yra ta sąvoka  "valstybė" ???

 Savaime suprantama, kad tai visų pirma mes, žmonės.


 Nes jei nėra žmonių, tai  nėra ir valdžios, nėra ir valstybės.


 Betgi pas mus yra taip, kad valstybė, tai  ir  yra valdžia.


Taigi kai kurias valstybės valdymo sritis, pasak komiteto pirmininko, iš senos valdžios  turi atsiimti nauja  valdžia    ...


Na tarkime, šita valdžia tikrai atsiims ne sau o mums, žmonėms, o kita tai  juk vėl atsiims sau, nes nėra jokių garantijų, kad taip nenutiktų.


Nes iš esmės nėra ketvirtos valdžios-  nepriklausomos žiniasklaidos, o ir žmonės valstybės valdyme iš esmės nedalyvauja, nes nėra vietinės savivaldos ...


O kas yra korupcija, gyvas pavyzdys yra Izraelis.


  Ir  jeigu jau žydas gali apgaudinėti, apvoginėti žydą, tai reikia suvokti, kas  yra ta korupcija, kad ji  yra gaji,  kaip koks gripo virusas.


  Tokiu būdu šiai Seimo vadovybei, jeigu ji tikrai nori iš esmės sumažinti korupciją, visų pirma reiktų bent jau pradėti svarstyti vietinės savivaldos, kuri buvo panaikinta   1994 metais, atstatymą.


Reiktų .... bet to tikrai, tikrai nebus  ..... nes liaudis, kuri iš esmės renka valdžią, yra liaudis ....o jai vietinės savivaldos nereikia ... jai reikalingas šeimininkas kuris ją valdytų ....


 Šia proga verta prisiminti velionio A.M.B.  po Seimo rinkimų pasakytus žodžius: "Jūs mus išrinkote, tai dabar mes ir valdysime, o jūs ramiai dirbkite .."
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą