2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Ko siekia "isteblišmentas" ....???




Seimo rinkimai baigėsi, jau išrinktas Seimo pirmininkas, Seimas patvirtino Premjero kandidatūrą,  į  valdžią atėjo tie, kurių mūsų „isteblišmentas“ ir jo žiniasklaidos „šabesgojai“ nelaukė.

Ypatingai jų nelaukė Jos Kilnybė (Jos ekscelencija) D. Grybauskaitė, specialiai balsavusi ankščiau ir pareiškusi, kad balsavo už permainas, atseit už konservatorius ...

O kaip ji pergyvens tai, jeigu visuomenės apklausos parodys, kad pasitikėjimas Seimo  pirmininku, ar Premjeru didesnis negu ja ................!!!!!????

Ir ką gi tam "isteblišmentui"   daryti, jeigu ne pabandyti pasinaudoti patikrinta kompromitavimo priemone – „pažymomis apie bendradarbiavimą su Rusijos spectarnybomis“ .....

Taigi viena tokia „pažyma“ apie valstiečių partijos pirmininko R. Karbauskio ryšius su Rusijos spectarnybomis jau pasirodė.

Kalbama, kad jos ištakos yra  Ukrainoje.

Gali būti ir taip, nes ganėtinas kiekis „reformų ekspertų“ buvo deleguoti į Ukrainos valdymo organus, tame tarpe ir iš Prezidentūros, beje žiniasklaidos priemonių siejamų su rusiško kapitalo įmonių protegavimu ...

(Yra pagrindas manyti, kad šie "reformų ekspertai"  Ukrainos ekonomikos reformai yra, kaip sakoma, akmenys po kaklu ....)

Kaip ten bebūtų, vadovaujantis sveiko proto logika, peršasi nuomonė, kad  be Prezidentūros žinios ar pritarimo, o gal net ir užsakymo, tokios „pažymos“ nepasirodo.

O Valstybės saugumo departamentas tokiu atveju  turėtų be atskiro leidimo ar nurodymo nedelsdamas imtis priemonių pagal savo kompetenciją.

Deja tyla ...tyli VSD...... tyli Prezidentūra ....

Netyli tiktai vienas buvęs VSD vadovas, kuris rašo,  kad šiais laikais spectarnybos tiesiogiai dalyvauja politikoje.

Tai reiktų suprasti, kad tą patį daro ir mūsų šalies spectarnybos ....ką beje patvirtina nušalinto prezidento R. Pakso skandalas, visa eilė kitų faktų.

Tokiu būdu šis buvęs VSD  vadovas siūlo R. Karbauskiui netylėti, nes jeigu jis tylės, tai jam baigsis blogai.

Jis perspėja Valstiečių partijos vadovą padarius didžiausią klaidą –pradėjus aiškinti, kad būtent Rusija per konservatorius veikia prieš jį.

Ar būtent taip ir yra,  ar konservatoriai naudoja Rusijos baubą, pagal savo kompetenciją ir turimą informaciją tikrai galėtų  paviešinti šis buvęs VSD vadovas.

Nebejotinai daug kam atsivertų akys, jeigu būtų paviešintas A. Kubiliaus dviejų valandų pokalbis su V. Putinu ...

Deja šį pokalbį gaubia tokia žiniasklaidos tyla, tarsi prisilietimas prie jo būtų mirtinai pavojingas ....

Bet ne – siūloma A. Karbauskiui pradėti aiškintis "pažymos" kilmę, gerai žinant,  kuo tai baigtųsi ....

Beje buvęs VSD vadovas kita „rimta valstiečių klaida“ deklaruoja jų atsisakymą vadovauti Užsienio ir Krašto apsaugos ministerijomis.  

 Negi jis nežino ir nemato, kad šios abi ministerijos yra de fakto tiesioginiame Prezidentūros pavaldume, ir kad nėra jokios prasmės eiti į konfliktus su D. Grybauskaite ir, vadovaujantis sveiko proto logika, reikia kantriai laukti naujo šalies Prezidento.

Todėl sumoje ir kyla visiškai natūralus klausimas – ko tokiais savo patarimais siekia buvęs VSD vadovas ???

Ir kas paneigs, kad, vadovaujantis sveiko proto logika,  siekiama susipriešinimo tarp valdančiųjų ir D. Grybauskaitės.

O kadangi „buvusių“ saugumiečių nebūna  tai tuo galima ir patikėti - to ir siekia "isteblišmentas" - susipriešinimo.






   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą