2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Kainų komisija sufabrikavo Vilniaus energija tikrinimo išvadas.....??!!!!


Tai, kad Kainų komisija iš tikro, kaip teigia Vilniaus energija, sufalsifikavo jos veiklos  patikrinimo išvadas, rodo jos atsisakymas pateikti įrodymus, kad sąnaudas, nesusietas su šilumos gamyba, šilumos tiekėjas įtraukė į šilumos kainą.

Tuo tarpu Šilumos ūkio įstatymas nustato, kad tokia informacija yra vieša.

Bet kas gi šiai  valdžios institucijai yra mūsų šalies įstatymai, kai ją   visiškai formaliai  kuruoja Seimo Ekonomikos komitetas, o valdo Prezidentūra ......

Ir visiškai nesuprantama, kodėl "valstiečiai" žada naikinti Energetikos ministeriją, kas atitinka Rusijos interesus, o nepažadėjo naikinti Kainų komisijos (sukuriant Infrastruktūrų valdymo tarnybą), kas irgi atitinka Rusijos interesus..

Kol kas yra nesuprantama, ir todėl kol kas  keista,  tokia "valstiečių" logika ......

Kaip sakoma, su laiku viskas paaiškės ...

----------------------------------------------------------------------------------



Pranešimas spaudai

Vilnius, lapkričio 15 d., 2016



Vilniaus energija“ apskundė VKEKK nutarimą sumažinti bazinę šilumos kainą 

Prancūzijos kompanijos „Veolia“ valdoma bendrovė „Vilniaus energija“ vakar vakare Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) nutarimą, kuriuo sostinėje be jokio pagrindo buvo patvirtinta 23 procentais mažesnė bazinė šilumos kaina. Bendrovė prašo teismo sustabdyti šios kainos galiojimą. „Vilniaus energija“ naująją kainą taikys iki teismo sprendimo.

Bazinės kaina buvo sumažinta nepagrįstai, remiantis pačios VKEKK suformuotos Tikrinimo komisijos klaidingomis išvadomis. VKEKK pažeidė visą eilę procesinių reikalavimų ir savo pačios nustatytos metodikos principų.

Tikrinimo komisijai nepavyko rasti realių „Vilniaus energijos“ nusižengimų. Tiek pats tikrinimo procesas, tiek gautos išvados buvo sufabrikuotos, o bazinės kainos nustatymo metodika skyrėsi nuo taikomos visoms kitoms Lietuvos šilumos tiekimo įmonėms. Spalio 26 dieną „Vilniaus energija“ teismui apskundė Tikrinimo komisijos sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta ataskaita, kuria remdamasi VKEKK sumažino bazinę kainą.

Keisdama bazinę šilumos kainą, VKEKK Vilniui nustatė neobjektyviai žemą būtinųjų sąnaudų lygį. Pavyzdžiui, šiuo metu Vilniaus sąnaudų lygis yra daugiau nei du kartus mažesnis už nustatytą Kauno šilumos tiekėjams.

VKEKK naujoje bazinėje kainoje patvirtino tik 3,704 mln. eurų įrengimų einamojo šilumos tinklų remonto ir aptarnavimo sąnaudoms. Vidutiniškai Vilniuje remontui ir aptarnavimui prireikia beveik triskart daugiau lėšų. Pastaruosius trejus metus „Vilniaus energijos“ šilumos tinklų remonto ir aptarnavimo sąnaudos sudarė vidutiniškai apie 9,202 mln. eurų per metus.

Bendrovės vertinimu, „Vilniaus energijos“ šilumos ūkio nusidėvėjimo, personalo, einamojo remonto ir aptarnavimo, administracines sąnaudas ir investicijų grąžą VKEKK taip pat apskaičiavo pažeisdama pačios komisijos patvirtintus principus ir metodikas.

Visus šiuos neobjektyvius ir ekonomine logika nepagrįstus VKEKK sprendimus „Vilniaus energija“ apskundė teismui. Bendrovė nesutinka ir su nauja bazine karšto vandens kaina, kurią VKEKK patvirtino neužtikrindama skaidraus ir teisės aktų reikalavimus atitinkančio proceso.


Daugiau informacijos:
Nerijus Mikalajūnas,
„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai,
+370 685 20513,
nerijus.mikalajunas@vilniausenergija.lt   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą