2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Vartotojų teises iš esmės ginančių asociacijų ir piliečių žiniai !!!!!



 
.
    Š.m. spalio 9 dieną 9 valandą Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patalpose   Verkių g. 25 C-1, III aukštas, įvyks šilumos vartotojo Buitinių vartotojų sąjungos prezidento Antano Algimanto Miškinio, DNSB 290, Žirmūnų g. Nr. 104,   dviejų ginčų su UAB ,,Vilniaus energija“  nagrinėjimas.

POSĖDIS VIEŠAS.

I ginčas. Dėl karšto vandens kainos neteisingo taikymo.

 Ginčo esmė tame, kad į centralizuotai paruošto karšto vandens kainą yra   įtrauktos butų  karšto vandens apskaitos prietaisų su nuotoliniu duomenų perdavimu  valdymo sistemos sąnaudos, o UAB ,,Vilniaus energija“  taiko karšto vandens kainas, neįrengusi butuose karšto vandens apskaitos prietaisų.


II ginčas. Dėl centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo ir jo pristatymo sutarčių nesudarymo.

Šilumos ūkio įstatymas nustato:

1.  Karšto vandens tiekėjas įrengia vartotojų suvartojamo karšto vandens atsiskaitomuosius apskaitos prietaisus butuose, sudaro su jais karšto vandens vartojimo pirkimo – pardavimo sutartis.

2. Pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas   su karšto vandens tiekėju  sudaro karšto vandens pristatymo buitiniams šilumos vartotojams sutartį.  
   

 Tokios sutartys nesudaromos.

  Abiejų ginčų prasmė - Jeigu jau UAB ,,Vilniaus energija“ laiko save karšto vandens tiekėju ir iš šilumos vartotojų ima  centralizuotai paruošto karšto vandens kainą, tai ir turi elgtis kaip karšto vandens tiekėjas.



.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą