2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Paskutinės naujienos valdžios agresijos prieš prancūzų kapitalo firmą fronte




Vyriausybė 2015 10 07  nusprendė  kad nuo 2016 metų nebebus remiama elektros gamyba  didžiųjų miestų termofikacinėse  elektrinėse bei Lietuvos elektrinėje Elektrėnuose.

Tokiu būdu Vyriausybė davė suprasti,  kad didiesiems miestams centralizuotai šilumą tiekiančių termofikacinių elektrinių nebereikia. 
   
Taip atrodo tiktai nesigilinant į problemos esmę.

O problemos esmė slypi prancūzų kapitalo įmonės atėjime į Lietuvą.
2002 metais iš  nustekentą Vilniaus šilumos ūkį besiruošiančios išnuomoti AB Dalkia (dabar VEOLIA) buvo pareikalauta nusipirkti „kalakutų“ po 1 milijoną litų ...

Priešingu atveju buvo pažadėti dideli nemalonumai .....

Kadangi civilizuotos šalies firmai tai buvo nepriimtina, kaip buvo sakyta, taip ir buvo visą laiką daryta .....

Nuolatinius persekiojimus patyrė ir Dalkijai išnuomota UAB ,,Vilniaus energija“, ir tuometinis Vilniaus meras A. Zuokas.

Pažymėtina, kad persekiojimus ir toleravo, ir palaikė tiek premjerai, tiek Prezidentūra.


Todėl akivaizdu, kad Vyriausybės nutarimas dėl kvotų elektros energijos supirkimui  (beje ne panaikinimo, o tik prilyginimo nuliui) yra taikomas  būtent UAB ,,Vilniaus energija“, nes   energetikos ministras Rokas Masiulis pareiškė, kad panaikinus termofikacinių elektrinių elektros gamybos kvotas, turėtų būti išspręstas klausimas dėl Vilniaus elektrinės likimo.

Todėl UAB ,,Vilniaus energija“     pranešė, kad, Vyriausybei praėjusią savaitę nutarus nuo kitų metų panaikinti viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kvotas elektrinėms, TEC-3 veikla tampa neįmanoma, nes technologija neleidžia gaminti šilumos, negaminant elektros, ir  kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę su prašymu priimti grąžinamą iš nuomos dalį šiuo metu nuomojamo turto – Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę (Gariūnų), kuri dėl šios priežasties nebebus naudojama šilumai gaminti.

 O Vilniaus miesto vicemeras  V. Benkunskas  netruko  paviešinti, kad valstybinė įmonė  “Lietuvos energija”   ruošiasi  perimti TEC-3 už rinkos kainą, nes kol TEC-3 nebuvo valdoma savivaldybės, tai buvo pagrindinis ribojantis faktorius.

  „Lietuvos energijos“ nuomone Vilniaus TEC-3  yra Lietuvos elektros energijos tiekimo ir Vilniaus šilumos tiekimo sistemos dalis, todėl šio įrenginio perspektyva visų pirma priklausys nuo šių dviejų sistemų poreikio, o jos įrengimai gali būti vertingi esamomis prisijungimo prie inžinerinių tinklų galimybėmis ir kita panaudotina infrastruktūra.

  Tiesiai sakant Vilniaus TEC-3 bus panaudota statant  naują jėgainę ..........

   Štai tokia tikrai bolševikinė padėka prancūzų įmonei  už pavyzdingai sutvarkytą sostinės šilumos ūkį !!!!!!!



  Visiškai kitoks yra valdžios požiūris į su rusišku kapitalu siejamą užsienio  firmą – jai ir teisės aktai personaliai kuriami, jai ir „žalias kelias“ į šalies energetinį ūkį ...........


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą