2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

Dėl šalčio daugiabučiuose namuose gali būti kalti ir tokie „ekspertai“ ir tokių straipsnių autoriai .......




KTU Statybos ir architektūros (SAF) fakulteto doktorantė L. Gagytė www.kaunoaleja.lt straipsnyje
(Paskelbė: Vaida)

aiškina, kad daugiabučio namo radiatorių  pakeitimas priskiriamas statinio paprastame remontui ir kad daugiabučio namo buto savininkas, norintis pasikeisti radiatorių, turi kreiptis į daugiabučio namo valdytoją ir užsakyti paprastojo remonto projektą.

Betgi daugiabučių namų radiatoriai butuose ir voniose („gyvatukai“) yra bendrojo naudojimo objektai, kuriuos prižiūri (eksploatuoja) šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Ir tai jų pareiga keisti butų radiatorius, tai jie yra atsakingi už daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų darbą.

Tokiu būdu, perskaitę šį straipsnį, daugiabučių namų savininkai, kurie ir taip jau yra įsitikinę, kad viskas kas jų bute yra jų nuosavybė, norintys pasikeisti radiatorius nei pas daugiabučių namų valdytoją kreipsis, nei kokį nors projektą ruoš.

Gerai kad tik vieną radiatorių pakeis kitu, bet dažniausiai pasididins ir jų skaičių ir jų galingumą.

Tokia yra reali tikrovė, kaip ir tai, kad tiek straipsnio autorė, tiek doktorantė „ekspertė“ akivaizdžiai  neturi supratimo, kad be Statybos įstatymo yra dar ir Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties  pastatų savininkų bendrijų įstatymas, Šilumos ūkio įstatymas  ir jo poįstatyminiai teisės aktai.

Tokiu būdu dėl šalčio daugiabučiuose namuose gali būti kalti ir tokie  „ekspertai“ ...... ir tokių straipsnių autoriai ....

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą