2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Trečias klausimas Energetikos ministerijai nebeturi prasmės ....

.
2014 03 31
Energetikos ministerija praneša:

Energetikos ministerija šiandien gavo Europos Komisijos (EK) sprendimą dėl netinkamo Europos Sąjungos (ES) energetinių paslaugų direktyvos nuostatų perkėlimo.

ES energetinių paslaugų direktyvos nuostatos, dėl kurių gauta EK pagrįsta nuomonė, siekia užtikrinti, kad, jei tai techniškai įmanoma, finansiškai pagrįsta ir proporcinga potencialiems energijos sutaupymo kiekiams, galutiniams vartotojams konkurencingomis kainomis būtų pateikiami individualūs skaitikliai, kad vartotojai galėtų tikrinti ir laipsniškai mažinti suvartojamą kiekį.
Nors Energetikos ministerija EK teikė visą informaciją apie teisinę bazę, susijusią su šilumos ir karšto vandens skaitiklių diegimu daugiabučiuose namuose, tačiau, EK nuomone, dalis direktyvos nuostatų nebuvo perkelta į Lietuvos teisinę bazę tinkamai.

Artimiausiu metu EK sprendimas ir argumentai bus detaliai išnagrinėti, įvertintos netinkamai perkeltos direktyvos nuostatos ir bus apsispręsta dėl tolimesnio teisinio reguliavimo tobulinimo.

Per artimiausius 2 mėnesius bus priimti atitinkami sprendimai, apie kuriuos informuosime EK. 
************************************************************

Pirmas  klausimas – kodėl  Energetikos ministerija neinformavo Europos komisiją, kad visoje šalyje akivaizdžiai neteisėtai imamos neteikiamos paslaugos – centralizuotai paruošto karšto vandens  tiekimo kainos ?

Antras klausimas – kodėl teikiant valstybės paramą daugiabučių namų renovacijai nėra privalomo reikalavimo įrengti šilumos ir karšto vandens  apskaitos prietaisus butuose, perprojektuoti šildymo ir karšto vandens sistemas ?

Trečias  klausimas -   kokią    „visą informaciją apie teisinę bazę, susijusią su šilumos ir karšto vandens skaitiklių diegimu daugiabučiuose namuose Energetikos ministerija teikė  EK“ .....  nebeturi prasmės .....

O į pirmus du klausimus Energetikos ministerija prašoma   atsakyti viešai.



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą