2021 m. gegužės 7 d., penktadienis

Kiek dar laiko tęsis Europos sąjungos diskreditavimas ??

 Europos Komisijos atstovybei   Lietuvoje                                   2021-05-07   Nr. 1


DĖL  ES  SISTEMINGOS  DISKREDITACIJOS

Valstybės įstaiga Baltarusijos prezidento Reikalų valdybos  „Vyriausioji ūkio valdyba“

Įsteigta siekiant tinkamai valdyti valstybės turtą.

Nuo 1994 m. aptarnauja  administracinius  pastatus sostinės ir regioniniuose centruose, kuriuose įsikūrusi Vyriausybė, Prezidentūra, Ministrų Taryba,   Valstybės saugumo tarybos sekretoriatas, Valstybės kontrolės komitetas, ministerijos, valstybiniai komitetai ir kiti  Baltarusijos Respublikos centrinės valdžios organai.

Efektyviai naudoja apie 400 respublikinės nuosavybės pastatų ir statinių.

Vykdo   nepertraukiamą ir kokybišką Baltarusijos Respublikos Prezidento ir  Vyriausybės ryšių ir kompiuterinių sistemų eksploatavimą, pastatų ir įrenginių remontą, eksploatavimą ir išsaugojimą.

Ir štai šiai  Baltarusijos įstaigai Europos sąjunga paskelbia sankcijas:

3.

GHU – prezidento administracijos Vyriausioji ūkio valdyba

ГХУ - Государственное учреждение ’Главное хозяйственное управление’ Управления делами Президента Республики Беларусь

Adresas: Miasnikova str. 37, Minskas 220010, Baltarusija

Tel.: +375 17 222 33 13

Interneto svetainė: http://ghu.by

El. pašto adresas: ghu@ghu.by

GHU yra didžiausia negyvenamojo nekilnojamojo turto rinkos veikėja Baltarusijoje ir kontroliuoja daug bendrovių.

Aleksandras Lukašenka GHU vadovo Victor Sheiman paprašė stebėti 2020 m. prezidento rinkimų saugumą.

Pati GHU iš A. Lukašenkos režimo gauna naudos ir jį remia          2020 12 17


.






 Tačiau pasirodo, kad ši Baltarusijos įstaiga finansuoja Druskininkų sanatoriją „Belorus“,  kuri tarp kitų paslaugų užsiima ir :

VAIKŲ GYDYMAS IR POILSIS

Sanatorijoje nuolat gydosi apie 350 vaikų, atvykusių iš Baltarusijos Respublikos. Su vaikais dirba ilgametę medicininę ir pedagoginę praktiką turintys specialistai. Čia gydomi vaikai turintys virškinimo, neurologinės (didelė patirtis vaikų cerebrinio paralyžiaus reabilitacijoje), kvėpavimo sistemų patologiją, ortopedines-artrologines problemas. Reabilitacijos planas sudaromas ir koreguojamas individualiai kiekvienam vaikui.

Vaikams taikoma individuali arba grupinė kineziterapija, gydomosios vonios, masažas, fitoterapija, gydymas purvo aplikacijomis , mineraliniu vandeniu, aktyviai gydymui naudojamos elektros, šviesos terapija, šiluminės procedūros (parafinas, karšti įvyniojimai), plaukymas ir mankšta baseine, dirba logopedas, spec. pedagogas, ergoterapeutas. Ypatingas dėmesys skiriamas imuninės sistemos stiprinimui (sausa angliarūgštės vonia, haloterapija, inhaliacijos, bioptronas, viršveninis lazeris, deguonies kokteiliai).

Jeigu Jūsų vaikas turi negalavimų ir panašių nusiskundimų sveikata, būtinai kreikitės į mus ir mes būtinai padėsime. Vaikus reabilitacijai su tėvų priežiūra priimame iš visų Europos šalių.

 Vadovaujantis tiek sveiko proto logika, tiek elementaraus  žmogiškumo principais, sankcijos Baltarusijos įstaigoms neturi  nešti žalą žmonėms, juo labiau vaikams.

Tačiau Swedbankas užblokavo lėšų pervedimą šiai sanatorijai ir tuo nutraukė paslaugų teikimą,  o  jos darbuotojai jau trys mėnesiai negauna atlyginimų, demonstruoja.

 Tuo tarpu tiek prezidentas, tiek Vyriausybė, tiek Seimas  situaciją tik  abejingai stebi ir skėsčioja, kaip sakoma, rankomis, atseit jie nieko padaryti negalį.

Šimonytė: sankcijų „Belorus“ sanatorijai nutraukimas yra už Lietuvos galimybių ribų

 Papildyta „Belorus" profesinės sąjungos pirmininko Vytauto Čėsnos komentaru (131)

https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/simonyte_sankciju_belorus_sanatorijai_nutraukimas_yra_uz_lietuvos_galimybiu_ribu/

2021 gegužės 06 13:30:00
Elta, Respublika.lt inf.

Reaguodama į sanatorijos „Belorus“ darbuotojų ketvirtadienį organizuotą protestą, konservatorė Ingrida Šimonytė pabrėžia, kad Lietuvos Vyriausybė neturi įgaliojimų nutraukti „Belorus“ sanatorijai Europos Sąjungos (ES) pritaikytų sankcijų. Ji taip pat priduria teigiamai vertinanti Seimo komitetų iniciatyvą pradėti derybas su Minsku dėl sanatorijos išpirkimo

 rašo Respublika.lt.

  Prokuratūra nenustatė pažeidimų taikant apribojimus sanatorijai „Belorus“

  – rašo Generalinė prokuratūra.

https://www.prokuraturos.lt/lt/prokuratura-nenustate-pazeidimu-taikant-apribojimus-sanatorijai-belorus/7554

Betgi yra akivaizdu ir nepaneigiama, kad tokiu būdu kelis mėnesius vykdoma Europos sąjungos diskreditacija, o ES tyli ...

Savaime suprantama, kad Baltarusijos valdžia galėtų pakeisti sanatorijos finansavo instituciją,  ir sanatorijos finansavimo problema išnyktų, tačiau ji to nedaro.

Ir  savaime suprantama, kodėl.

Tyli ir įvairūs bėgliai nuo Lukašenkos rėžimo.

Kodėl jie negina Baltarusijos vaikų interesų ??

Kad tarp jų yra Baltarusijos saugumo agentų, gali nesutikti tik visiškas nebrendyla.

Tas pats ir su Briuselio biurokratų kohorta – kad ten yra Rusijos spectarnybų agentų, gali nesutikti tik absoliutus nebrendyla.

Ryšium su tuo, Europos sąjungos interesų gynimo tikslu  siūlau nedelsiant ypatingai atsakingai  informuoti ES vadovybę apie tai, kaip kelis mėnesius  ES diskredituojama Lietuvoje, o ES tyli ...

O apie šio laiško likimą ir jo pasekmes prašome mums pranešti.

 

  Prezidentas Antanas Miškinis  

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą