2021 m. balandžio 14 d., trečiadienis

O ką apie tai mano tie, kurie prisiekdami prašė Dievo pagalbos ??

 WARSAWA balandžio 14 d. - „RIA Novost
i“.

Lenkijos katalikų bažnyčia mano, kad „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ gaminamos vakcinos pažeidžia moralinius principus, o tikintieji jomis gali būti skiepijami tik tuo atveju, jei nėra kitos alternatyvos.

"Skirtingai nuo pirmųjų vakcinų, naudojant RNS technologijas  ir nekeliant rimtų moralinių prieštaravimų, vakcinų gamyboje " AstraZeneca "ir" Johnson & Johnson " naudoja ląstelių linijas, sukurtas iš biologinės medžiagos, gautos iš abortuotų vaisių", -

 pranešė Lenkijos Vyskupų konferencijos sekretoriatas.  

Anot  pranešimo, „katalikai neturėtų sutikti skiepytis šiomis vakcinomis, nes yra ir kitų - minėtos mRNR vakcinos, nekeliančios moralinių prieštaravimų“.

 Tuo pačiu metu bažnyčios pozicija neatmeta galimybės naudoti „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinas. „Tikintieji, neturintys galimybės pasirinkti kitos vakcinos ... gali juos naudoti be moralinių problemų“, - sakoma dokumente.

 Remiantis bažnyčios pozicija, skiepijimo galimybė paaiškinama tuo, kad „jų naudojimas nereiškia tiesioginio dalyvavimo abortuose, nereiškia jo priėmimo ir privalomo naudojimo“.

Nepaisant  to, naudodamiesi  šia  vakcina, tikintieji turėtų „išreikšti savo poziciją dėl abortų nepriimtinumo“.

 

...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą