2021 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Kaip gi kitaip visa tai suprasti ???

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyriausybės vadovei                       2021-04-11   Nr. 1

Ingridai Šimonytei

 DĖL VAKCINAVIMO

  Statistikos departamento duomenimis šalyje 2021 04 11 stoviui galimai imunizuota  14,6  procento gyventojų.

  Todėl „galimai“, nes reikia manyti todėl, kad pvz. vakcinos veiksmingumas ~ 80 procentų ...

  Todėl pasiekti 50-70 procentų imunizavimo lygį tokiais vakcinavimo tempais gana ir gana  problemiška.

  Tuo tarpu, stebint Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos veiksmus,   peršasi nuomonė, kad   vakcinacijos rezultatai nelabai jau joms ir terūpi....

  Ir kuo gi tada galima paaiškinti valdžios nereagavimą į nuolatines viešas pastabas dėl nepatenkinamos komunikacijos, dėl atsakingos informacijos apie Convid -19  akivaizdžią stoką ir t.t.

  Kaip gi kitaip galima suprasti tai, kad Vyriausybė nesiekia, kad LRT būtų skirtas laikas Jai  ir Sveikatos apsaugos ministerijai atsakingos informacijos pateikimui.

  Kai tuo tarpu per komercines žiniasklaidos  priemones savo „atsakingas“ nuomones skelbia aibė  valdžios atstovų, pradedant „viceprezidentu, Krėpšta, visas tuntas profesorių, mokslų daktarų, politologų ir t.t.

  Kaip gi kitaip galima suprasti tai, kad į ekspertų tarybą prie Sveikatos apsaugos ministerijos neįtrauktas Užkrečiamų ligų ir AIDS centro atstovas.

 Betgi Užkrečiamų ligų ir AIDS centro paskirtis, nustatyta Sveikatos apsaugos ministro, yra:

-          organizuoti ir koordinuoti Lietuvos gyventojų skiepijimą;

-           informuoti visuomenę apie užkrečiamųjų ligų profilaktikos priemones, protrūkių prevenciją, imunoprofilaktikos tikslus ir priemones bei kitais Centro kompetencijos klausimais;

-          -pagal kompetenciją dalyvauti  rengiantis ir reaguojant į biologinės kilmės grėsmes visuomenės sveikatai, dalyvauti likviduojant.....

ir t.t.     

 Kaip gi kitaip galima suprasti tai, kad pasivakcinavusiems gyventojams ilgą laiką nebuvo įteikiami (o gal ir dabar kai kur tai dar tebevyksta??) vakcinų pakuotės lapeliai, kaip tai nustatyta     „GYVENTOJŲ SKIEPIJIMO VALSTYBĖS BIUDŽETO LĖŠOMIS ĮSIGYJAMA COVID-19 LIGOS (KORONAVIRUSO INFEKCIJOS) VAKCINA ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠE:  

  6.  Skiepijimas COVID-19 vakcina vykdomas vadovaujantis šiais principais:

6.5. atsakomybės (asmens sveikatos priežiūros specialistas, skirdamas COVID-19 vakciną ir atlikdamas vakcinavimą atsižvelgia į COVID-19 vakcinos indikacijas, kontraindikacijas, įspėjimus ir pan., Aprašo nustatyta tvarka skiepijamam asmeniui suteikia visą reikalingą informaciją apie COVID-19 vakciną, įteikia pakuotės lapelį);

 Kaip gi kitaip galima suprasti tai, kad pasivakcinavusiems įteikiami štai tokie lapukai:

 
 Kodėl gi juose nėra medicinos įstaigos žymos, nėra vakcinos veiksmingumo procento, nėra vakcinos veikimo termino, nėra žymos apie patikrinimą ar vakcina suveikė ir t.t..

  Kad esamas Sveikatos apsaugos ministras   nekontroliuoja situacijos  su Convid – 19, yra akivaizdu.

  Ir kaip gi tai  kitaip, negu tai, kad Vyriausybei nerūpi vakcinacijos tempai, visa tai sumų  sumoje  galima suprasti.

   Todėl, ginant viešąjį valstybės gyventojų sveikatos ir saugumo interesą, prašome Jūsų asmeniško atsakymo į aukščiau pateiktus faktus.

 
 

  Prezidentas Antanas Miškinis   

 

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą