2021 m. balandžio 6 d., antradienis

Iš serijos O KAS TOLIAU ???? Kaip pasielgs valstybinis kainų reguliatorius ???

 

  Visų pirma didelis AČIŪ Seimo narei Vilijai Aleknaitei – Abramikienei 

 LVAT  laimėtą bylą prieš Energetikos ministeriją, kuri yra nustačiusi daugiabučių namų savininkams pareigą apmokėti už ne savo   nuosavybės priežiūrą ir remontą – už  šilumos tiekėjų  šilumos punktus.

 Ko gero tai vienintelis atvejis Lietuvos Seimo  istorijoje, kada Seimo narys teisme apgina vartotojų teises.

(Šia proga verta pažymėti, kaip tuometinis Seimo narys J. Imbrasas, kartu su dviem nevienareikšmiškai vertinamais subjektais, LVAT  laimėjo bylą, siekdamas perskaičiuoti neteikiamos karšto vandens tiekimo paslaugos kainą.

Nes tuose daugiabučiuose namuose, kur šilumos punktai yra jų nuosavybė, iš viso net kalba negali eiti apie centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimą.

O tuose daugiabučiuose namuose, kur šilumos punktai yra šilumos tiekėjo nuosavybė, už jų priežiūrą ir remontą apmokėjo pastatų savininkai.

Vienkart ir gili, gili užuojauta tos bylos teisėjams už jų tokią neskundžiamą nutartį .......)

 

Nors ir LVAT nutartis neskundžiama, betgi taip ir neaišku, kas bus toliau, nes Valstybinė energetikos reguliavimo taryba kategoriškai teigia:

:Atsižvelgdami į tai, kad šilumos punktas yra  neatskiriama daugiabučio namo dalis, skirta to namo tinkamam eksploatavimui bei naudojimui,  paaiškiname, kad šilumos punkto priežiūros (eksploatavimo) bei remonto sąnaudas turi apmokėti daugiabučio namo bendraturčiai, nepriklausomai nuo šilumos punkto įrenginių nuosavybės (vartotojų ar šilumos tiekėjo).

 

    Pažymėtina, kad ir   biudžetinė įstaiga  Lietuvos administracinių ginčų komisija iš esmės palaikė Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos tokią  poziciją ....

 Štai taip ( Seimo narių J. Sabatausko ir S. Šedbaro eilinei žiniai), mūsų teisinėje valstybėje  valdžios įstaigos vykdo LR Konstitucijos nuostatas:

Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms.

Valstybė gina vartotojo interesus.

 

Taigi, kas bus toliau ??

Įdomiausia tai, ar Seimo Ekonomikos komitetas šiemet, kaip ir  tradiciškai kasmet, padėkos Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai už jos gerą ir vaisingą veiklą........  

Taigi ... taigi ....nes. ko gero, tai ir yra teisinės valstybės geriausias įrodymas ...

 


 

,,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą