2018 m. spalio 3 d., trečiadienis

Invalidų artelė "Darbingumas" (iš sovietinių laikų) .......

 

Artėjant šildymo sezonui Energetikos komisija bandys išsklaidyti netylančias kalbas apie šilumos kainų augimą

2018 m. spalio 2 d. pranešimas žiniasklaidai
 
Jau šią vasarą spaudoje pasigirdo pirmieji signalai, kad dėl brangstančio biokuro ir mažėjančios jo pasiūlos gali kilti šilumos kainos. Tuomet, neabejotinai, didėtų gyventojų išlaidos ir kiltų nepasitenkinimas. Valstybei šildymo našta irgi apsunktų: tektų brangiau mokėti įstaigoms, daugiau lėšų reikėtų socialinėms išmokoms.

Pasak komisijos pirmininko Virgilijaus Poderio, šilumos kainos neaugtų, jei būtų didinama  biokuro pasiūla. Deja, kol kas Valstybinė miškų urėdija (VMU) biokuro rinkoje teikia vos 2 proc. žaliavos. VMU gali padidinti biokuro pasiūlą ir sumažinti biokuro kainas. 

„Kalba eina ne apie miškų kirtimų didinimą, tačiau apie didesnį medienos atliekų, tokių kaip kelmai, šakos, drožlės ar pjuvenos, be žalos miškui panaudojimą“, – sako Energetikos komisijos pirmininkas V. Poderys.

Spalio 3 d. 12.30 val. Lietuvos Tarybos salėje vyksiančiame posėdyje komisija numato išklausyti Valstybinių miškų urėdijos, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos,  UAB „Baltpool“ bei suinteresuotų asociacijų informaciją apie susidariusią padėtį biokuro rinkoje ir šilumos kainų augimą, siekiant išanalizuoti situaciją ir pasiūlyti, kaip spręsti minėtas problemas.

Posėdžio darbotvarkę rasite čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą