2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Vilniaus meras, atestuotas austrų ekonomikos žinovas, de fakto prisiėmė atsakomybę už tai, kad Vilniaus šilumos tiekėjas kas mėnesį nuskriaudžia šilumos vartotojus ~250.000 eurų sumai.



    Buitinių vartotojų sąjunga raštu informavo Vilniaus merą, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotoją Remigijų Šimašių apie tai, kad Vilniaus šilumos tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai vykdo „Valstybinį reketą“ -- nevykdydamas centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo veiklos iš šilumos vartotojų pastarasis  ima jos mokestį, tuo šilumos vartotojus nuskriaudžiant kas mėnesį ~250.000 eurų sumai.

    Vilniaus meras taipogi buvo informuotas, kad AB Vilniaus šilumos tinklai šilumos vartotojams pateikia neteisingas sąskaitas už šilumą, kad sąskaitose nėra privalomo rekvizito „Butui priskirta šiluma karštam vandeniui ruošti“.

    Meras buvo prašomas iš esmės įvertinti pateiktą informaciją ir atitinkamai įvertinti tokią šilumos tiekėjo vadovybės, kurią paskyrė isavivaldybė, veiklą, antraip jam teks  prisiimti  už visa tai atsakomybę.

    Kaip ten bebūtų meras taip ir padarė – Buitinių vartotojų sąjungos pateiktos informacijos nevertino, o laiškus persiuntė Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai

   Tokiu būdu, jis de fakto pridengė Vilniaus šilumos tiekėjo neteisėtą veiką ir tuo pačiu  prisiėmė atsakomybę už jos pasekmes.

   Pažymėtina, kad tai AB Vilniaus šilumos tinklai parengė neteikiamos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens kainos projektą ir pateikė jį savivaldybei, o pastaroji jam pastabų neturėjo ....

Savivaldybė taip pat nustatė AB Vilniaus šilumos tinklai šilumos kainą, kuria pasitikėti niekaip neišeina, kadangi yra informacijos, kad į neteikiamos paslaugos kainą gali būti įtraukta dalis šilumos tiekimo sąnaudų.

Vadovaujantis sveiko proto logika, Vilniaus meras, gavęs tokią informaciją apie savivaldybės administracijos veiklą nustatant šilumos ir neteikiamos paslaugos kainas, turėjo imtis priemonių tai patikrinti.

Deja jis to nepadarė.

Betgi Vilniaus meras yra tikrai neeilinis meras.

Tai buvęs Laisvosios rinkos instituto prezidentas, buvęs teisingumo ministras ....

O ir jo patirtis tikrai neeilinė:-

„1997 m. stažavausi prestižinio JAV politikos tyrimų ir analizės institute Heritage Foundation.

Praktinių viešojo valdymo įgūdžių sėmiausi Frydricho Naumano fonde (Vokietija), o žinias apie konkurencijos ekonomiką gilinau Vidurio Europos universitete (CEU, Vengrija).

Mėnesį, praleistą Ludwig von Mises instituto vasaros universitete (Alabama, JAV), laikau vienu turiningiausių patirties prasme: į kursus laikyti austrų ekonomikos pagrindų egzaminą susirenka apie 100, ryžtasi jį laikyti 30, o išlaiko – paprastai ne daugiau kaip 10 žmonių*.

Šis atestatas man itin brangus.“



Beje Faceeboke Remigijus Šimašius rugsėjo 22 dieną 2017 metais rašė:

Liberalų sąjūdžio pirmininku tapau sunkiausiu partijai metu.

.......................
Ar greitai atsitiesime po šios naujienos? Labai greitai, įsitikinsite.

Jokie sėkmės džentelmenai nesužlugdys liberalizmo idėjos Lietuvoje.
---------------

    
Tokiu būdu, kas paneigs, kad Vilniaus mero, atestuoto austrų ekonomikos pagrindų žinovo, elgesys rodo, kad liberalizmo idėjos yra taip pat nemirtingos, kaip ir korupcija ....

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą