2022 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Vilniaus savivaldybė tyčiojasi, o prokurorai .....

 

  Generalinė  prokuratūra pranešė, kad jos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos  tyrimo departamento prokurorai, įvertinę turimą informaciją, šiandien pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 118 straipsnio 1 dalį.


  Tyrimas pradėtas dėl asociacijos ,,Tarptautinis geros kaimynystės forumas" ir su juo susijusių asmenų galimo veikimo prieš Lietuvos Respubliką.


Ikiteisminį tyrimą atliks Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, tyrimą organizuos ir kontroliuos Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.
 

Primename, kad š. m. liepos 15 d. Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl minėtos asociacijos įsteigimo aplinkybių.

 

Tarkime prokurorai šaunuoliai, tačiau ....

  O tas tačiau yra tai, kad  jie ar tai  nemato, ar tai nesuvokia, ar yra neįgalūs, ir panašiai, kad nesiima tirti bent vieno  akivaizdaus ir nepaneigiamo  vartotojų teisių pažeidimo- viešojo intereso.

  Jeigu pvz. jie negali tirti Valstybinio reketo (paslaugos nėra, bet už ją reikia mokėti), tai gal   jie gali ištirti visai  paprastą situaciją:

  Štai Vilniuje yra daug daugiabučių namų, kurių rūsiuose šilumos tiekėjas turi patalpas ( pakloti šilumos tiekimo vamzdynai) .

  Tos patalpos užima kone trečdalį visų rūsio patalpų.

 Tokiu būdu savivaldybė yra tokių daugiabučių namų bendrasavininkė, tačiau jokių mokesčių pastatų išlaikymui ji nemoka.

  Savivaldybės atstovas patvirtina, kad patalpos priklauso  savivaldybei, bet tvirtina, kad jos nėra pastato dalis ....

Taigi tyčiojasi, nes jaučiasi nebaudžiamas.

Jeigu jau prokurorai nesiima to ištirti, tai kas paneigs, kad šioje vietoje jie yra visiškoje prostracijoje ....

 

 

 

 

 

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą