2022 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Seimo NSG komiteto pirmininkas tai žino, arba dabar sužinos ...

      Yra Klaipėdoje toks legendinis, angliškai Nepriklausomybe pavadintas Suskystintų gamtinių dujų terminalas (SGDT).

Jis garsus tuo, kad yra atnešęs daug nuostolių Lietuvos valstybei, o tuo pačiu daug pelno energetikos klanui.

Štai ir dabar, kai gamtinių dujų kainos drastiškai auga, du kartus šalies poreikius viršijantis SGDT tam poveikio nedaro.

Kaip gi taip ??

Argi dujų saugykloje Latvijoje nieko neprikaupta, kaip sakoma, juodai dienai su mažesne dujų kaina ??

O gal ir prikaupta, tik dujų kaina – biržos kaina ... kas žino ...o kas nežino ... o kam tai ir nerūpi ...

Ko gero panaši situacija, kaip  su Valstybinės elektrinės Elektrėnuose pagaminta elektra .....

Visa tai parašyti paskatino Seimo NSGK pirmininko L. Kasčiūno laidoje 24/7 mesta pašaipi replika- atseit buvo kaltinama, kad SGDT valgo pensijas, o dabar matote, esame nepriklausomi nuo „Gazpromo“ ...

Replika,savaime suprantama,  skirta konservatnikams, kurie aklai tiki savo vadukų bredams.

O SGDT istorija tokia.

Achemos savininkas Bronislovas Lubys jau kurį laiką buvo parengęs   savo SGDT projektą( patenkinantį Achemos ir visos šalies poreikį), tuktai valdžia nedavė jam leidimo, nes jis būtų pastatytas Achemos lėšomis. ir jokios naudos iš to nei energetikų klanui, nei valdžiai.

Ir tik tada, kada B. Lubys buvo nužudytas, valdžia pradėjo esamo SGDT statybas, kas buvo energetikų klano ir Kremliaus bendras  projektas.

Kodėl Kremliaus, todėl kad tuo metu Kremliaus ir Lukašenkos santykiai buvo labai įtempti, vienu metu Baltarusija, per kurią eina naftotekis Družba, importavo naftą iš Odesos naftotekiu ...

Taigi paleidus SGDT ir nuvedus dujotekio atšaką iš Klaipėdos iki Karaliaučiaus pasienio, vieną mėnesį Karaliaučiaus sritis apsirūpindavo gamtinėmis dujomis iš mūsų SGDT ... taip sakant, bandomoji eksploatacija ..

Taigi mūsų SGDT buvo Karaliaučiaus srities energetinio saugumo garantas ....

Visa tai Seimo NSG komiteto pirmininkui yra žinoma, o jeigu nežinoma, tai dabar galės sužinoti ...

  Kaip ir tai, kad kol kas iš to SGDT vartotojams jokios naudos, o apie jo įtaką šalies saugumui tai jau atskira kalba: apie gyvą lavoną NATO; apie tai kaip VSD teigimu mūsų Gedimino kalną ir muziejus jo papėdėje nuo Rusų aerobalistinių raketų apgintų JUNESKO ...; apie Budapešto memorandumą; apie Vakarų nenorą, kad Ukraina laimėtų karą; apie Pabaltijo prikyrimą Rusijos įtakos zonai; apie mūsų valdžios veiksmus, kurių pasekmė   Lietuvos siena su Rusija nuo Latvijos iki Lenkijos ir t.t.

,,,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą