2022 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Nesusigaudė ....ar kas kita ...

 

  Valstybės Dūmai buvo pateiktas įstatymo projektas „Dėl Lietuvos nepriklausomybės panaikinimo“.

Įstatymo projektą „Dėl Lietuvos nepriklausomybės panaikinimo“ pasiūlęs „Vieningosios Rusijos“ narys mano, kad dokumentas „leis mesti iššūkį šalies narystei“ NATO.


Rusijos Valstybės Dūma pateikė įstatymo projektą „Dėl SSRS Valstybės Tarybos nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos nepriklausomybės pripažinimo“ panaikinimo. įstatymo projektas įregistruotas trečiadienį, birželio 8 d.

Jis buvo išsiųstas Valstybės Dūmos pirmininkui Viačeslavui Volodinui.

Dokumentą pasiūlė parlamentaras Jevgenijus Fiodorovas (iš „Vieningosios Rusijos“). Įstatymų leidėjo teigimu, nutarimas „leis mesti iššūkį“ Lietuvos narystei NATO.
 

Kremlius apie deputato iniciatyvą „nežino“.

Fiodorovas mano, kad pripažįstant nepriklausomybę buvo pažeistas SSRS įstatymas „Dėl sąjunginės respublikos atsiskyrimo klausimų sprendimo tvarkos“, nes Lietuvoje „nebuvo referendumo dėl atsiskyrimo nuo SSRS“.

Rusija yra SSRS teisinė įpėdinė. O pagal NATO chartijos šeštąjį punktą „ginčijami juridiniai asmenys negali būti aljanso nariais“, – sakė J. Fiodorovas.

Tuo tarpu Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas teigė, kad Kremlius nežino apie „Vieningosios Rusijos“ atstovo pasiūlymą.
Lietuvos nepriklausomybę pripažino Gorbačiovo vadovaujama SSRS Valstybės Taryba

1990 m. kovo 11 d. LTSR Aukščiausioji Taryba išleido įstatymą, pervardijantį valstybę į Lietuvos Respubliką, ir paskelbė aktą dėl Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. 1991 metų rugsėjo 6 dieną SSRS Valstybės Taryba, vadovaujama Michailo Gorbačiovo, pripažino Lietuvos nepriklausomybę. 2004 metais šalis įstojo į NATO ir Europos Sąjungą.

Lietuva nuolat pasisakė už griežtesnes sankcijas Maskvai, o gegužės pabaigoje netgi pasiūlė sukurti karinę jūrų koaliciją, kuri panaikintų Rusijos Juodosios jūros blokadą, kad būtų galima eksportuoti Ukrainos grūdus. 


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą