2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Energetikos limitrofas taikosi į premjero, o gal ir į prezidento postus .....???



  Kaip rašo   Rusijos informacinė agentūra REGNUM, po Krymo blekauto (elektros tiekimo avarijos) Rusijos valdžia prašneko apie galimą  Karaliaučius srities energetinę blokadą.

  Šios Rusijos srities pagrindinis elektros energijos tiekėjas yra Karaliaučiaus TEC-2 (iki 98%) , kurios pagrindinis kuras yra gamtinės dujos, tiekiamos dujotekiu Minskas – Vilnius  - Kaunas – Karaliaučius.

   Nedelsiant Karaliaučiuje apsilankė Rusijos energetikos ministras, pavedęs pagreitinti regiono energetinės nepriklausomybės darbus, o Dūmoje prabilta apie „greitų techninių sprendimų“ būtinybę.

  Rašoma, kad Rusiją neramina Lietuvoje intensyviai eskaluojamas Lietuvos išėjimas iš BRELL (Baltarusijos, Rusijos, Estijos,  Latvijos, Lietuvos energetinių sistemų sujungimas).

  Cituojamas ir Lietuvos energetikos ministras Rokas Masiulis, kuris BNS pareiškė, kad pirmiausiai Lietuvai, Latvijai ir Estijai reikėtų bendrų susitarimų dėl tarifų sistemos, dėl mokestinės sistemos, kad elektra iš Baltarusijos nebūtų siunčiama į Lietuvą....

  Tai yra Lietuva turėtų organizuoti savotišką  baltarusiškos-rusiškos elektros energijos tranzito per Lietuvą blokadą ....

  Rokas Masiulis teigia, kad jam nesinori iš anksto sakyti tikslaus varianto, kokiu keliu bus einama, bet kryptis, jo nuomone, turi būti tokia.....  

Betgi tokiu atveju, kas gi dedasi mūsų valdžios viršūnėse, ir  kas gi tokius dalykus sprendžia ir viešina ???

Kurgi Premjeras ir Prezidentė, jeigu jau energetikos analfabetas ir limitrofas kalba jų vardu????

O gal jis jau taikosi į Premjero, o gal ir į Prezidento postus ......

Turbūt Prezidentės jam įteiktas valstybinis apdovanojimas, už nusikalstamai brangią  SG dujų pirkimo sutartį su Statoil, už nepateisinamai brangią SGD terminalo statybą ir panašius darbus, jo apsuko galvelę ..... ???

Todėl ir yra, kaip yra, kaip sakoma „Gamta nemėgsta tuštumos, kuri greit užsipildo dulkėmis ...“




.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą