2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Generalinis policijos komisaras prašomas padėti Elektrėnų gyventojams



  Gavus Elektrėnų  daugiabučių namų gyventojų skundus, kad viena bendrovė prie jų laiptinių totališkai rengia susirinkimus, vienkart ir prašymą padėti užtikrinant jų rimtį ir viešąją tvarką, buvo kreiptasi į Elektrėnų policijos komisariato vadovą su prašymu Visuomenės informavimo įstatymo žiniasklaidos priemonėms nustatytais terminais informuoti apie priimtas priemones.

Deja atsakymas buvo gautas pažeidžiant Visuomenės informavimo įstatymo nustatytus terminus ir tik po priminimo.

 Buvo tikėtasi, kad Elektrėnų policija į informaciją atitinkamai reaguos, tačiau vėl gavome informaciją, kad niekas nepasikeitė.

Tada buvo pakartotinai kreiptasi į komisariato vadovą, tačiau rezultatas buvo tas pats – Visuomenės informavimo įstatymas buvo ignoruotas.

Pagaliau paskambino Elektrėnų policijos pareigūnė ir pradėjo primygtinai reikalauti pasakyti, kas gi skundėsi dėl rimties trikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimų.

Jai buvo paaiškinta, kad    „viešosios informacijos rengėjas, skleidėjas, jų dalyvis, žurnalistas turi teisę išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį, neatskleisti informacijos šaltinio“, ir ji buvo paprašyta paaiškinti, kodėl nevykdomas Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimas.

Į tai pareigūnė pareiškė, kad ji dirba tiktai pagal Policijos įstatymą, kad ji laišką gavo tik šią dieną, kad ji apie mūsų pokalbį informuos savo viršininką.
  
Iš viso to galima suprasti, kodėl daugiabučių namų gyventojai nesikreipė į policiją.

Vienkart sumoje darytina išvada, kad Elektrėnų policijoje klesti netvarka, ir kad labai abejotina, ar jos viršininkas atitinka savo pareigybės  reikalavimus.

Todėl Policijos generalinis komisaras paprašytas pagal savo kompetenciją įvertinti situaciją, vienkart atkreipti dėmesį  ar komisariato vadovas atitinka savo pareigybei

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą