2023 m. gegužės 19 d., penktadienis

Tai ir vadinasi geopolitika ...

 


RUSIJA, nors ir yra patyrusi milžiniškus nuostolius per 15 agresijos prieš Ukrainą mėnesių, vis dar kelia didžiulę grėsmę ne tik Ukrainai, bet ir Vakarams

. Atsižvelgiant į palyginus gana menkus Rusijos laivyno ir oro pajėgų nuostolius, jos karinis potencialas išlieka pakankamai didelis.

Dėl to liepos mėnesį vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje sąjungininkai turės priimti sprendimus, kurie stiprins ne tik Ukrainos, bet ir pačios NATO gynybą.

„Pirma, svarbu tęsti karinę paramą Ukrainai, kuri it skydas saugo NATO rytinį sparną. Antra, iš esmės perkuriami NATO regioniniai gynybos planai.

 Jie numatys konkrečias sąjungininkų pajėgas konkrečioms užduotims atlikti, įskaitant visą logistinę grandinę.

 Kitaip tariant, Aljansas grįžta į šaltojo karo laikų parengties lygį, kuomet grėsmė iš rytų buvo vertinama be jokių iliuzijų. NATO turės rasti būdą užtikrinti, kad valstybės rytiniame sparne turi deramą sąjungininkų pajėgų ir gynybos sistemų skaičių, siunčiantį aiškų signalą bet kokiam potencialiam agresoriui“,

 TEIGĖ RESC direktorius L. Kojala.

Štai taip …….

Rusijai užpuolus Ukrainą pastaroji du mėnesius buvo NATO strateginė partnerė. Nes buvo vis dar tikimasi, kad Ukraina pralaimės.

Kai tas nepavyko, tai po metų „NATO    grįžta į šaltojo karo laikų parengties lygį, kuomet grėsmė iš rytų buvo vertinama be jokių iliuzijų.“

Kaip sakoma  -Geriau vėliau, negu niekad ...

Tiktai situacija dabar su Rusija tokia, kad jai gresia rimtos permainos, jeigu Ukraina pradėtų atsiiminėti aneksuotą teritoriją.

Susirūpino ir Kinija, kuriai visiškai nereikia esminių pokyčių Rusijos valdyme.

Rutinas irgi labai sunerimęs.

 Į pagalbą jam skuba jo vasalai Afrikoje, Pietų Amerikoje, dargi Vatikano imperatorius ...

Visi atseit su taikos Ukrainoje planais.

T. y. sudaryti taikos paliaubas, kas visiškai atitinka Rusijos interesus.

Nes ką ji aneksavo, lieka jai.

Taigi užuot Ukrainai sutekusi ne dozuotą, o intensyvią paramą,  tikslu, kad Jos puolimas būtų sėkmingas, NATO toliau lauks dar porą mėnesių - gal Dievas padės ir Ukrainai nepasiseks.

Betgi Ukraina pareiškė, kad jei Rusijos puolimas  jai ir nepavyks, ji jį kartos.

O Kinija su Vakarais (NATO) suks galvas, kaip iš gelbėti Putiną nuo katastrofos.

 

  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą