2023 m. gegužės 1 d., pirmadienis

– „Из грязи в князи „ .....

 Mane sudomino  keliose žiniasklaidos priemonėse  paviešintas straipsnis Linas Karpavičius. Apie vyriausiąją šalies buhalterę.

 Jame rašoma:

Lietuva turi didelę prabangą, kad gali leisti buhalterei vadovauti valstybei

 

 Išeitų, kad ponas Linas yra įsitikinęs, kad premjerė vadovauja valstybei.

Betgi Gitanas Nausėda yra įsitikinęs, kad tai jis vadovauja Valstybei.

Yra dar Užsienio reikalų ministras, premjerės vadovas pagal partinę priklausomybę.

Ir tai, kad tiek   Nausėda, tiek Šimonytė, tiek Seimo Užsienio reikalų komitetas tam nepasipriešino kada buvo smarkiai supykinta didžioji valstybė, JTO Saugumo tarybos nuolatinė narė Kinija, užmezgus diplomatinius santykius su JTO pripažinta jos dalimi, verčia suabejoti ar premjerė valdo valstybę.

Tuo tarpu nepaneigiami faktai rodo, kad iš esmės, de fakto Lietuvą valdo išorės jėgos,  per  korumpuotą, kosmopolitišką   mūsų šalies elitą ,jam  sumaniai , kvailinant inertišką, nepilietiška visuomenę.  

Na o kad personaliai visi trys aukščiausios valdžios asmenys (Seimo pirmininkė, prezidentas, premjerė) tiek stokoja, gerąja prasme, aristokratiškumo būtino jų postui, kad čia visai tinka rusų patarlė – „Из грязи в князи „ .....

Tiktai ar  jie dėl to kalti, ar tie kas juos išrinko ?

Aš taip ir maniau rašydamas laišką Seimo Etikos ir procedūrų komisijai:

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai             2023-04-29 Nr1-23

  DĖL   SEIMO PIRMININKĖS DĖMESIO ATKREIPIMO

Seimo Statutas nustato, kad  Seimo narys, išrinktas Seimo Pirmininku arba laikinai einantis jo pareigas, turi sustabdyti savo veiklą Seimo narių frakcijoje,

Todėl savaime suprantama, kad Seimo Pirmininkei akivaizdžiai Seime nedera klabėti savo frakcijos vardu.

Tačiau Seimo Pirmininkė tai gana dažnai atlieka.

Pvz.  du paskutiniai straipsniai Delfi.lt:

1.Seimo pirmininkė: Liberalų sąjūdžio frakcija nepalaikys bankų solidarumo įnašo

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas/seimo-pirmininke-liberalu-sajudzio-frakcija-nepalaikys-banku-solidarumo-inaso-93126319

2. Čmilytė-Nielsen: Liberalų sąjūdžio frakcija apskritai skeptiškai vertina bankų apmokestinimo iniciatyvą

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas/cmilyte-nielsen-liberalu-sajudzio-frakcija-apskritai-skeptiskai-vertina-banku-apmokestinimo-iniciatyva-92987649

Akivaizdu, kad tai visiškai nesuderinama   su Seimo   Statuto  jo Pirmininkui nustatytu įgaliojimu  vadovauti Seimo darbui ir atstovauti Seimui.

 Taipogi   LR Konstitucija  ( 89 straipsnis) nustato, kad  Respublikos Prezidentą, laikinai išvykusį į užsienį  ir dėl to laikinai negalintį eiti pareigų, tuo laiku pavaduoja Seimo Pirmininkas.

Tačiau, nežiūrint to, kad tai yra  itin svarbu  valstybės saugumui,   tas sistemiškai  neatliekama.

Ir nors Prezidentas, laužydamas savo duotą priesaiką,, neišleidžia dekreto, kuriuo Seimo Pirmininkui laikinai pavedama pavaduoti Respublikos Prezidentą dėl savo  laikino išvykimo į užsienį. Seimo Pirmininkė niekaip neturi teisės  to abejingai toleruoti.

   Sumoje, tenkinant viešąjį valstybės interesą,  prašau geranoriškai atkreipti Seimo Pirmininkės dėmesį i tai, kas aukščiau išdėstyta, tikint, kad į tai  pagal jos kompetenciją i bus tinkamai atsižvelgta.

 

Antanas Miškinis

 

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą