2023 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Eilinį kartą tikslas pateisina priemones ....

 

 Gegužės 4 dienos rytas,   pakilusi saulė jau nutirpdė  naktinės šalnos likučius.

Rytas tikrai ramus ir  gražus, aplinkui sklinda pabudusių paukštelių balsai.

  Taigi laikas įsijungti kompiuterį ir sužinoti, kas gi  naujo šalyje ir pasaulyje.

Taigi skaitau:

LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTAS

 DEKRETAS

Dėl LIETUVOS RESPUBLIKOS MINISTRO PIRMININKO PAVADAVIMO

 2023 m. gegužės 3 d. Nr. 1K-1320  Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 97 straipsnio antrąja dalimi ir atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės 2023 m. gegužės 2 d. teikimą Nr. S-1190,

 1 straipsnis.

P a v e d u finansų ministrei Gintarei Skaistei pavaduoti Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę 2023 m. gegužės 11–12 d. jos vizito į Taliną (Estijos Respublika) metu.

 Respublikos  prezidentas                               Gitanas Nausėda

 

Viskas aišku ir suprantama, išvykusią vyriausybės vadovę pavaduos finansų ministrė, kaip tai nustato LR Konstitucijos 97 straipsnis.

Ir čia  man, Lietuvos piliečiui  pagal gimimą,  eilinį kartą įsijungia sveiko proto logika kartu su kritiniu mąstymu ir atkakliai stuksena į smegenis  -o kaip gi su LR Konstitucijos 89 straipsnio reikalavimu:

Respublikos Prezidentą, laikinai išvykusį į užsienį arba susirgusį ir dėl to laikinai negalintį eiti pareigų, tuo laiku pavaduoja Seimo Pirmininkas.

 

Ir niekaip iki šiol negaunu atsakymo, kodėl prezidentas nevykdo LR Konstitucijos – kiekvieną kartą išvykdamas iš šalies neparengia atitinkamo dekreto, nustatančio, kad jį tokiu atveju pavaduoja Seimo pirmininkė.

Ir nesuprantu, kodėl dėl to tyli Seimas, jo pirmininkė, nes be to, kad šalis tam laikui lieka be vadovo, vyriausiojo kariuomenės vado,  dar prezidentas laužo savo duotą priesaiką.

 

Ir nerandu kito atsakymo, kad juos visus  valdo kokia tai force majore.

Taigi išeina, kad taip eilinį kartą tos force majore tikslas pateisina priemones ...

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą