2018 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Kas balsuotų už Saulių Skvernelį prezidento rinkimuose ....????


Lrytas.tv   Lietuvos diena  2018-08-30 16:11
„Lietuvos ryto“ televizija
Artėjant šildymo sezonui – prastos žinios gyventojams
   Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius sako, kad palyginti su praeitu šildymo sezonu gana reikšmingai  pabrango ir dujos, ir biokuras, kas negali neatsiliepti šilumos kainoms.


Todėl pabandykime sistemiškai ir kompleksiškai įvertinti šią situaciją.

Savaime suprantama -  jei brangs kuras, brangs ir centralizuotai tiekiama šiluma.

Todėl didės gyventojų mokesčiai už butų šildymą,.

 Senos statybos daugiabučiai namai ir toliau neracionaliai naudos šilumą, kadangi privalomieji  jų šildymo ir karšto vandens sistemų  reikalavimai, kuriuos įgyvendinus būtų sutaupoma iki   25 procentai šilumos, dėl Valstybinės energetikos inspekcijos kaltės nevykdomi.

Sumoje   didės ir įplaukos į biudžetą iš PVM mokesčio.

Pasiliks  ir Valstybinio reketo mokestis – neteikiamos centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo mokestis.
 Šilumos tiekėjai skambina, kaip sakoma,   visais varpais, o ką gi veikia Vyriausybė, kurios konstitucinė priedermė yra reguliuoti ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai Tautos gerovei, ginti vartotojo interesus ?

Ir ką gi  veikia Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis ???

    Nors ir Lietuvos respublikos  energijos vartojimo efektyvumo didinimo   įstatymas nustato,     kad energijos vartojimo efektyvumo didinimo pagrindinis principas yra  ekonominis pagrįstumas – pirmenybė teikiama ekonomiškai efektyviausioms energijos vartojimo efektyvumo didinimo priemonėms, o pagrindinė priemonė  -  pridėtinės vertės mokesčio, kurio poveikis yra galutinės energijos suvartojimo mažinimas,   taikymas energijai,   
Vyriausybė ignoravo Buitinių vartotojų sąjungos pasiūlymą taikyti  PVM lengvatą  šilumai tik tiems daugiabučiams namams, kurie įgyvendino privalomuosius šildymo ir karšto vandens sistemų reikalavimus.

Deja ... deja ....Vyriausybė visiškai nevertino Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 1917 metų ataskaitos, o Buitinių vartotojų sąjungos informaciją dėl šios ataskaitos tiktai   persiuntė  .... tai pačiai  Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai ....!!!!!
  
 Kaip Vyriausybės vadovas  Saulius Skvernelis priėmimų nerengia, o kaip Seimo narys susitinka TIK SU SAVO RINKIMINĖS APYGARDOS gyventojais ....

    Todėl  vartotojų asociacijų atstovams taip ir nepavyksta, kaip sakoma, iš rankų į rankas jam  pateikti informaciją apie klestinčią netvarką reguliuojant šalies šilumos ūkį,  apie totališką energetikos viceministro, 
 atsakingo  už šilumos energetiką, neveikimą....

 Ir nors visą šią informaciją S. Skvernelis  gauna elektroniniu paštu, jis tyli kaip į balą kritęs .....

Ir ko gi  jam netylėti, jei tokia netvarka šalies šilumos ūkyje didina biudžeto įplaukas iš PVM ....


Na o žmonių interesai, suprask, argi jam rūpi ?????

Todėl sumoje, vadovaujantis sveiko proto logika, visiškai vietoje klausimas – Kas balsuotų už S. Skvernelį prezidento rinkimuose visa tai žinodami ????



.......................................... 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą