2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

LABAI, LABAI sunkus klausymėlys policijos vadui ............





Kaip kam, o policijos vadui LABAI ir LABAI sunkus klausymėlys ....:


------------------------------------------------------------------------------
Policijos generaliniam komisarui                                                  2016.10.09  Nr. 4 
 asmeniškai

DĖL KELIŲ EISMO TAISYKLIŲ IR LIEMENIŲ
  

  Visuomenės informavimo įstatymo žiniasklaidos priemonėms nustatytais terminais prašome sekančios informacijos:

Ø  Ar policijai yra privalomi Kelių eismo taisyklių reikalavimai?

Ø  Kokia yra policijos patrulių dėvimų liemenių paskirtis?



Buitinių vartotojų sąjungos  prezidentas                   Antanas Miškinis
 ----------------------------------------------------------------------------------------------

P.s.

Visuomenės informavimo įstatymas:

6 straipsnis. Teisė gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų

1. Kiekvienas asmuo turi teisę gauti iš valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų biudžetinių įstaigų viešąją informaciją apie jų veiklą, oficialius jų dokumentus (kopijas), taip pat informaciją, kurią minėtos įstaigos turi apie jį patį.
2. Valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos turi informuoti visuomenę apie savo veiklą.
3. Valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos privalo Teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių įstaigų įstatymo bei kitų įstatymų nustatyta tvarka teikti viešąją informaciją, taip pat turimą privačią informaciją, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus, kai privati informacija neteikiama.

4. Informacija, kurią rengiant nereikia kaupti papildomų duomenų, viešosios informacijos rengėjams ir (ar)skleidėjams, žurnalistams pateikiama ne vėliau kaip per vieną darbo dieną, o informacija, kurią rengiant reikia kaupti papildomus duomenis, – ne vėliau kaip per savaitę.

5. Valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, kitos biudžetinės įstaigos, atsisakiusios teikti viešąją informaciją viešosios informacijos rengėjui, ne vėliau kaip kitą darbo dieną turi raštu pranešti rengėjui apie atsisakymo suteikti informaciją priežastis.

6. Valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų viešoji informacija yra nemokama. Šios įstaigos gali imti mokestį tik už paslaugas ir patarnavimus, susijusius su teikiamos informacijos paieška, informacijos ar dokumentų dauginimu (kopijavimu). Šis mokestis negali būti didesnis už realias informacijos pateikimo sąnaudas.
7. Kitos įstaigos ir įmonės, taip pat politinės partijos, politinės organizacijos, profesinės sąjungos, asociacijos ir kitos organizacijos teikia viešosios informacijos rengėjams ir kitiems asmenims viešąją informaciją apie savo veiklą šių įstaigų, įmonių ar organizacijų įstatų (nuostatų) nustatyta tvarka.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą