2022 m. liepos 12 d., antradienis

Sveikinimai teisinės valstybės apologetui ....

 

  Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas Seimo nario Mindaugo Puidoko buvusį padėjėją K. M. pripažinti kaltu dėl papirkimo (pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 3 d.

227 straipsnis. Papirkimas

1. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus,

baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

2. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus,

baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

3. Tas, kas padarė šio straipsnio 1 ar 2 dalyje numatytus veiksmus, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs, pažadėjęs ar susitaręs duoti arba davęs didesnės negu 250 MGL vertės kyšį,

baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

 


 Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. M. Lietuvos Respublikos Seimo patalpose 2021 m. balandžio mėn. pasiūlė Seimo nariui Matui Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį. 

Siūlydamas kyšį kaltinamasis, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys ateityje balsuotų taip, jog neapibrėžtam laikui būtų sustabdytas Lietuvos Respublikos loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto, kuriuo turėjo būti sugriežtinti lošimų verslą reglamentuojantys teisės aktai, svarstymas.

Ikiteisminio tyrimo pradžioje įtarimai buvo pareikšti dar vienam asmeniui. 

Atlikus numatytus proceso veiksmus bei įvertinus gautus duomenis, ikiteisminis tyrimas šio asmens atžvilgiu buvo nutrauktas konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Tyrimui vadovavęs prokuroras Gintaras Jasaitis Vilniaus miesto apylinkės teismo prašo kaltinamajam K. M. skirti galutinę 5 tūkst. eurų baudą.

 Prokuroro nuomone, toks bausmės dydis atitiktų teisingumo ir protingumo principus, atsižvelgiant į tai, kad kaltinamasis anksčiau nebuvo teistas, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi dėl tokio savo poelgio.
 

Tokios yra prokuratūros navynos.

Tuo pačiu tai yra viešas epizodas iš taip vadinamos slaptos "Seimo virtuvės".

 Už  50 tūkst. eurų kyšį  - 5 tūkst. eurų bauda ..... nes matote kyšio siūlytojas tik pirmą kartą įkliuvo ..... 

O kad  jis    nuoširdžiai gailisi, tai jau prokuroro sąžinės reikalas ... 

O tas padėjėjas tai  tikrai ne savo pinigus siūlė,  ir ne savo pinigais tą baudą mokės. jeigu dar teismas ją priteis ...

Taigi teisėtvarkos darbas iš esmės būtų artimas nuliui, jeigu ne "Seimo virtuvės" epizodo  paviešinimas ...

Na ir tuo pačiu sveikinimai Seimo Teisės komiteto pirmininkui,  advokatui, teisinės valstybės apologetui ....




....

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą